Δίπλα στους απεργούς του Χίλτον οι συντεχνίες ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ ΣΕΚ

19:42 3/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ΠΕΟ εκφράζει την συμπαράστασή της και στηρίζει τους απεργούς στο ξενοδοχείο Χίλτον οι οποίοι κατέρχονται από χθες σε απεργία με αφορμή την απόλυση 18 συναδέλφων τους και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη διαδικασία στη μεσολαβητική υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Αντιπροσωπεία της ΠΕΟ, υπό τον Γενικό της Γραμματέα επισκέφθηκε σήμερα τους απεργούς και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση ο Πάμπης

Κυρίτσης τόνισε ότι “αυτός ο αγώνας θα πρέπει να κερδηθεί και θα κερδηθεί”.

Σημείωσε ακόμη ότι κάποιοι θεωρούν πως με την οικονομική κρίση, έχουν την ευκαιρία “να επιτεθούν σε δικαιώματα που κερδίσαμε μέσα από σκληρούς αγώνες”.

“Δεν επιλέγουμε εμείς τον δρόμο της σύγκρουσης, όμως για μας είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι δυνατό να δεχτούμε να κάνουν σχεδιασμούς πόσο μεγάλο θα είναι το κέρδος τους χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ότι εκείνοι που παράγουν το πλούτο είναι οι εργαζόμενοι» ανέφερε ο ηγέτης της ΠΕΟ στους 150 απεργούς.

Εξάλλου σε ανακοίνωσή τους οι συντεχνίες ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ ΣΕΚ καταγγέλουν ως “απαράδεκτες τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας και κάνουν λόγο για “αδικαιολόγητες και ατεκμηρίωτες απολύσεις”.

Καλούν εξάλλου τους συνδέσμους ξενοδόχων να παρέμβουν προς τα μέλη τους για πιστή εφαρμογή της συμφωνίας που έγινε με την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα