Δημόσια Πρόταση από τους Κώστα, Αναστάσιο και Δημήτρη Ζορπά προς Α.Ζορπάς & Υιοί Δημόσια Λτδ

18:02 26/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι κ.κ. Κώστας, Αναστάσιος και Δηµήτρης Ζορπάς (oι «Προτείνοντες»), µετά από σχετική απόφασή τους ηµεροµηνίας 26 Μαρτίου 2012, ανακοινώνουν στο επενδυτικό κοινό την οριστική απόφασή τους για τη διατύπωση ολικής εκούσιας Δηµόσιας Πρότασης (η «Δηµόσια Πρόταση») προς τους µετόχους της εταιρείας Α. Ζορπάς & Υιοί Δηµόσια Λτδ («ΖRP», «Υπό Εξαγορά Εταιρεία») για την απόκτηση µέχρι και του 100% του εκδοµένου µετοχικού κεφαλαίου της ΖRP στη βάση των σχετικών προνοιών του άρθρου 11 του περί Δηµοσίων Προτάσεων Εξαγοράς Νόµου του 2007, Ν41 (Ι)/2007

(«Νόµος»).

Το σύνολο των εκδοµένων µετοχών της ΖRP είναι 15.295.989 ονοµαστικής αξίας €0,34 ανά µετοχή.

Οι Προτείνοντες, κατέχουν άµεσα 11.326.375 µετοχές (74,05% του συνολικού εκδοµένου µετοχικού κεφαλαίου της ZRP).Το ποσοστό που κατέχουν οι Προτείνοντες µαζί µε τα πρόσωπα που µε βάση το Νόµο θεωρείται ότι ενεργούν σε συνεννόηση µαζί τους, διαµορφώνεται σε 11.471.375 µετοχές ή 74,99% του συνολικού εκδοµένου µετοχικού κεφαλαίου της ZRP.

Η σκοπούµενη αντιπαροχή για την απόκτηση των τίτλων της ZRP είναι €0,80 ανά µετοχή πληρωτέα σε µετρητά.

Για την πληρωµή της προτεινόµενης αντιπαροχής οι Προτείνοντες έχουν προβεί σε διευθετήσεις µε τραπεζικό ίδρυµα στην Κύπρο.

Η Δηµόσια Πρόταση τελεί υπό τον όρο εξασφάλισης των αναγκαίων εγκρίσεων από τις σχετικές εποπτικές αρχές. Οι Προτείνοντες θα προβούν σε όλες τις δέουσες ενέργειες προς το σκοπό αυτό.

H Δηµόσια Πρόταση θεωρείται επιτυχής µε βάση το άρθρο 10(1) του Νόµου καθότι οι Προτείνοντες κατέχουν ποσοστό πέραν του 50% των δικαιωµάτων ψήφου της Υπό Εξαγορά Εταιρείας.

Τα πλήρη στοιχεία και πληροφορίες για τη Δηµόσια Πρόταση θα περιληφθούν στο Έγγραφο Δηµόσιας Πρότασης το οποίο θα ετοιµαστεί σύµφωνα µε τις πρόνοιες του Νόµου και τις σχετικές Οδηγίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά µε το περιεχόµενο του Εγγράφου Δηµόσιας Πρότασης.

Η   The Cyprus Investment and Securities Corporation Limited (CISCO) ενεργεί ως Σύµβουλος των Προτείνοντων στα πλαίσια και για τους σκοπούς της διαδικασίας της Δηµόσιας Πρότασης. Επίσης, η CISCO ενεργεί ως Χειριστής Ανάδοχος στα πλαίσια της ΚΔΠ 96/2008 του Χρηµατιστηρίου Αξιών Κύπρου.

Η  ανακοίνωση αυτή γίνεται σύµφωνα µε το άρθρο 6 του περί Δηµοσίων Προτάσεων Εξαγοράς Νόµου του 2007 και της Οδηγίας ΟΔ41-2007-01 του 2011 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η     παρούσα ανακοίνωση αποστέλλεται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στο Χρηµατιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Διοικητικό Συµβούλιο της Υπό Εξαγορά Εταιρείας.

Keywords
Αναζητήσεις
δημητης ζορπας
Τυχαία Θέματα