Δημοψήφισμα αναμένεται το 2014 για ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας

07:47 10/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν στη Σκωτία το 2014 για την ανεξαρτητοποίησή της, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ενδεχόμενη διάσπαση της Βρετανίας, όπως δήλωσε Βρετανός Υπουργός στο ειδησεογραφικό πρακτορείο “Ρόιτερς”.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε να δώσει ένα τέλος στο αδιέξοδο των συνομιλιών μεταξύ της Κυβέρνησης του Γουεστμίνστερ στο Λονδίνο και της Διοίκησης του Εδιμβούργου στη Σκωτία.

“Αυτό που θα συμβεί είναι ότι το Γουεστμίνστερ θα δώσει στο σκωτσέζικο κοινοβούλιο τη δυνατότητα δημοψηφίσματος

για το αν ναι ή όχι η Σκωτία θα πρέπει να είναι μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου”, δήλωσε εκπρόσωπος του σκωτσέζικου κοινοβουλίου. “Ευελπιστούμε”, είπε, “ότι αυτό θα γίνει το Φθινόπωρο του 2014″.
Πηγή από το εσωτερικό της βρετανικής Κυβέρνησης δήλωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση επί του θέματος, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις εάν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ενότητα της χώρας, υποστηρίζει ότι πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα όσο το δυνατόν συντομότερα για το αν πρέπει, μετά από 300 έτη, να ανεξαρτητοποιηθεί η Σκωτία.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που έχουν διεξαχθεί το τελευταίο διάστημα, το 30% με 40% των Σκωτσέζων επιθυμούν την ανεξαρτητοποίηση της χώρας των.

Keywords
Τυχαία Θέματα