Η καναδική τράπεζα Bank of Montreal διαψεύδει ισχυρισμούς της END

07:37 10/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με μία λακωνική διάψευση, ο υπεύθυνος Τύπου της καναδικής τράπεζας Bank of Montreal (ΒΜΟ), Ράλφ Μαράνκα, (Ralph Marranca), καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της οργάνωσης END (End National Debt) ότι έχουν κατατεθεί σε CDRs (κηδεμονευόμενες καταθετικές αποδείξεις) με αντίκρισμα διεθνείς συναλλαγματικές (IBOEs) που καλύπτονται από ομόλογα αμερικανικού δημοσίου

(US Treasury Bills) ύψους $650 δισεκατομμύρια δολάρια στο τραπεζικό τους ίδρυμα.

Στο Γραφείο Τύπου της ΒΜΟ τέθηκαν υπόψη οι ισχυρισμοί της οργάνωσης καθώς και αντίγραφα της πρότασής τους προς την ελληνική κυβέρνηση, την οποία δημοσιοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της μικτής διακομματικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αδωνις Γεωργιάδης.

Στα ερωτήματα αν έχουν οποιαδήποτε γνώση των όσων τους παραθέσαμε κι αν σχεδιάζουν να κινηθούν νομικά στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπάρχει απάτη, ο κ. Μαράνκα είπε: «Ναι, μου είπαν ότι τηλεφωνήσατε σε συνέχεια των δημοσιευμάτων ότι άτομα ή οργανισμοί έκαναν κατάθεση $600 δισεκατομμυρίων στην BMO (Τράπεζα του Μοντρεάλ). Αυτά τα δημοσιεύματα δεν είναι αξιόπιστα. Πέραν τούτου δεν έχουμε να προβούμε σε περαιτέρω σχολιασμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα