Δήλωση Λιλλήκα για 2013 με δέσμευση για απεγκλωβισμό της Κύπρου από το Μνημόνιο

12:42 31/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ευχή όπως το 2013 αποτελέσει έτος απεγκλωβισμού από το Μνημόνιο, εκφράζει σε δήλωση του με την ευκαιρία της έλευσης του νέου χρόνου ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας.

Ο κ. Λιλλήκας δεσμεύεται δε ότι εφόσον ο κυπριακός λαός εμπιστευτεί τη δική του ανεξάρτητη υποψηφιότητα, το 2013 θα εφαρμόσει πολιτικές για απεγκλωβισμό της Κύπρου και των Κυπρίων πολιτών από το Μνημόνιο και την Τρόικα, αξιοποιώντας το φυσικό αέριο στο οικόπεδο 12.
«Μπορούμε με σκληρή δουλειά, νοικοκύρεμα των δημοσίων οικονομικών και σωστή χρήση του φυσικού μας πλούτου να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα μας επιτρέπουν να μπούμε σε ρυθμούς ανάπτυξης και άμεση μείωση της ανεργίας» αναφέρει.

Στη δήλωση του ο Γιώργος Λιλλήκας απευθύνει τις θερμότερες του ευχές προς τον κυπριακό λαό, και εύχεται όπως το 2013 να είναι η απαρχή μιας νέας διεκδικητικής στρατηγικής που θα στοχεύει στην αύξηση του πολιτικού κόστους της Τουρκίας για τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου έτσι ώστε να εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη της πολιτική και να ανοίξει ο δρόμος για τη λύση του Κυπριακού.
«Μια λύση που θα επιτρέπει σε όλους τους Κύπριους πολίτες να απολαμβάνουν το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης, εγκατάστασης και ιδιοκτησίας αλλά και όλες τις δημοκρατικές ελευθερίες σε ολόκληρη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, που θα τους επιτρέπει να ζήσουν σε συνθήκες ασφάλειας και ειρήνης σε μια ελεύθερη πατρίδα» όπως προσθέτει.
«Τις γιορτινές αυτές ημέρες στρέφουμε τη σκέψη μας στους εγκλωβισμένους, στους συγγενείς των αγνοουμένων, στις οικογένειες των προσφύγων, στους άνεργους και στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού» συμπληρώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα