Δηλώσεις Τ/κ πολιτικών σε συναντήσεις που είχαν με Φούλε

20:12 20/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ιρσέν Κουτσιούκ σε δηλώσεις μετά από τη συνάντηση του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για τη διεύρυνση και την ευρωπαϊκή πολιτική γειτονίας, Στέφαν Φούλε, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο νησί, είπε ότι συζήτησαν τις προεδρικές εκλογές του 2013, την Προεδρία της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και το γεγονός, όπως είπε, ότι αν εκλεγεί ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης

ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, τότε οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα αρχίσουν από το μηδέν.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Κουτσιούκ ανέφερε ότι ο κ. Φούλε τού είπε πως είχε συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη και πως κάτι τέτοιο δεν λέχθηκε.

Είπε πως ο κ. Φούλε θα έρθει και πάλι στην Κύπρο τον επόμενο μήνα οπότε θα συναντηθούν και πάλι.

Οσον αφορά τις επαφές που είχε στο Στρασβούργο είπε πως εξέφρασε την απογοήτευση του για την μη άρση απομόνωσης των Τ/κ.

Εξάλλου, ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) Οζκάν Γιορκαντζίογλου σε συνάντηση του με τον κ. Φούλε, τού είπε ότι ο κανονισμός για το απευθείας εμπόριο πρέπει να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν, ενώ ζήτησε όπως η τουρκική γλώσσα γίνει γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αναφερόμενος στην Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, είπε ότι πρόκειται για “ατυχές γεγονός” προσθέτοντας πως αυτή η περίοδος μπορεί να είναι ευκαιρία για την ΕΕ να τοποθετήσει το Κυπριακό στην ατζέντα της.

Είπε ότι η οικονομική βοήθεια προς τους Τ/κ πρέπει να αυξηθεί, ενώ νέα κεφάλαια πρέπει να ανοίξουν για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, αναφέροντας ότι η πρόοδος στη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ενωση θα βοηθήσει και στην επίλυση του Κυπριακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα