Την απογοήτευσή της για τις τουρκικές προκλήσεις εξέφρασε στο Φούλε η ΥΠΕΞ

19:57 20/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε, κατά τη χθεσινή της συνάντηση με τον αρμόδιο για τη Διεύρυνση και την Πολιτική Γειτονίας, Ευρωπαίο Επίτροπο Στέφαν Φούλε, την απογοήτευσή της για την προκλητική στάση της Τουρκίας έναντι της επικείμενης ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, σημειώνοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή της για την ξεκάθαρη απάντηση που έχει επανειλημμένα δοθεί στις τουρκικές απειλές από όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Από πλευράς του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος επεσήμανε εκ νέου την ανάγκη σεβασμού από την Τουρκία των θεσμών της Ευρωπαϊκής

Ενωσης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξεδόθη σήμερα, στη συνάντηση η Υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει διεξοδικά τον Επίτροπο Φούλε για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ σε σχέση με τα θέματα Διεύρυνσης και Πολιτικής Γειτονίας.

Η κ. Μαρκουλλή υπογράμμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αποτελεσματική προώθηση όλων των ντοσιέ που σχετίζονται με τις δύο αυτές πολιτικές της Ενωσης, κατά τη διάρκεια της Προεδρίας μας και η ίδια, ως Προεδρεύουσα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, θα κάνει ότι είναι δυνατόν για προώθηση των θεμάτων της Διεύρυνσης.

Ειδικά για την Πολιτική Γειτονίας, η κ. Μαρκουλλή ενημέρωσε τον Επίτροπο Φούλε για την πρόσφατη επίσκεψη του ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου και για τη δεύτερη Συνάντηση Υπουργικού Επιπέδου, που θα πραγματοποιηθεί μετά από πρωτοβουλία και στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας, στο Κάιρο στις 29 Οκτωβρίου 2012.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ενημέρωσε ενδελεχώς την Υπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς αρμοδιότητας του.

Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαίος Επίτροπος επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για στενή μεταξύ τους συνεργασία κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας με στόχο την επίτευξη όσο το δυνατόν περισσότερης προόδου στα θέματα Διεύρυνσης και Πολιτικής Γειτονίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα