Δηλώσεις Λουκαϊδη για Αναστασιάδη, ΕΔΕΚ και αποκατάσταση αριστερών

19:03 12/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο καλύτερος τρόπος να αχρηστεύσεις μια καλή ιδέα είναι να την κάνεις ανεφάρμοστη, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπος της ΚΕ ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης, σχολιάζοντας δηλώσεις του υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για την αναδιάρθρωση των δανείων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

“Ορθώς ο Αναστασιάδης

αναφέρεται στην αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων”, αλλά “κακώς αφήνει αδιευκρίνιστο ποιοι πρέπει να τύχουν τέτοιας προστασίας”, είπε ο κ. Λουκαϊδης, προσθέτοντας ότι “η εντύπωση που δίνει, αφού δεν κάνει διαχωρισμό ή στόχευση ανάμεσα στους δανειολήπτες, είναι ότι αναφέρεται σε όλα ανεξαιρέτως τα δάνεια” και “κάτι τέτοιο είναι ανεφάρμοστο”.

Ανέφερε επίσης ότι “στην περίπτωση που όλα ανεξαιρέτως τα δάνεια τύχουν αναδιάρθρωσης, θα χρειαστούν μεγαλύτερα κεφάλαια για τη ρευστότητα των τραπεζών κι αν δεν εξευρεθούν αυτά τα επιπρόσθετα κεφάλαια, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης της κυπριακής οικονομίας και η εμβάθυνση της ύφεσης” και πρόσθεσε ότι “ως ΑΚΕΛ υποστηρίζουμε κάθε δυνατή ρύθμιση είτε σε επίπεδο τράπεζας, είτε σε επίπεδο νομοθεσίας”, αλλά “προτάσεις για γενική αναδιάρθρωση όλων των δανείων, ανεξαρτήτως δεδομένων, αποτελούν φθηνό, ανέξοδο και ανεφάρμοστο λαϊκισμό”.

Φυσικό αέριο – Ανακοίνωση ΕΔΕΚ

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι “ο κ. Λιλλήκας και η ΕΔΕΚ συνεχίζουν δυστυχώς με την ίδια ελαφρότητα να λαϊκίζουν, μοιράζοντας οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ”, προσθέτοντας ότι αφού δώρισαν ένα οικόπεδο στην Ελλάδα επιμένουν να δωρίσουν και το οικόπεδο 12 παραγνωρίζοντας πλήρως τις πραγματικότητες όπως αυτές αναλύθηκαν και τεκμηριώθηκαν πλείστες τόσες φορές”.

Οσον αφορά αναφορά της ΕΔΕΚ για αχτίδα φωτός που δημιουργεί η ύπαρξη του φυσικού πλούτου, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι “το σημαντικότερο επίτευγμα στην ιστορία της Δημοκρατίας έχει επιτευχθεί όχι μέσα από τυμπανοκρουσίες, ασυναρτησίες και λαϊκισμούς αλλά μέσα από την ήπιο τόνων υπεύθυνη διαφανή και αποφασιστική στάση της παρούσας Κυβέρνησης”, προσθέτοντας ότι “αν υπήρχε ίχνος σοβαρότητας στην πρόταση Λιλλήκα και αυτή δεν ήταν καθαρά ψηφοθηρικού, προεκλογικού χαρακτήρα να είναι βέβαιοι ότι τόσο το ΑΚΕΛ όσο και η Κυβέρνηση θα ήταν οι πρώτοι που θα την αξιοποιούσαν”.

Αναφερόμενος στην πρόταση της ΕΔΕΚ για την κοινωνική πολιτική, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι “η ΕΔΕΚ είχε εισηγηθεί 185 εκ. ευρώ περικοπές από τις κοινωνικές παροχές με στόχευση στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων και περαιτέρω μείωση χορηγιών για απόκτηση κατοικίας και περαιτέρω μειώσεις που θα αφορούσαν τη στόχευση προσφυγικών επιδομάτων”, προσθέτοντας ότι “η Κυβέρνηση με αρχική θέση 100 εκ. ευρώ, τελικά κάτω από τις θέσεις, όχι μόνο της ΕΔΕΚ αλλά και των άλλων κομμάτων, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ που άγγιζαν τα 230 και 250 εκ. ευρώ, αντίστοιχα, πέτυχε την καταρχήν συμφωνία στο μνημόνιο με αποκοπές 113 εκ. ευρώ το 2013 και πρόσθετα 29 εκ. το 2014″.

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να εξηγήσουν την τεράστια αντίφαση της σημερινής στάσης και

Keywords
Τυχαία Θέματα