Γ. Λιλλήκας: Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που ο Ν. Αναστασιάδης υιοθέτησε πρόταση μας για επιμήκυνση των δανείων

19:03 12/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ικανοποίηση για την υιοθέτηση πρότασης του για επιμήκυνση των δανείων από τον Νίκο Αναστασιάδη, εκφράζει σε ανακοίνωσή του το εκλογικό επιτελείο του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργου Λιλλήκα

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι έπειτα από τρεις μήνες ο κ. Αναστασιάδης  υιοθέτησε την πρόταση μας για επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των προβληματικών δανείων, όπως ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος του

υποψηφίου. Ελπίζουμε ότι ο επικεφαλής του Επιτελείου του κ. Αναστασιάδη, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά και ο κ. Καρογιάν, να μην θεωρήσουν την πρόταση του κ. Αναστασιάδη ως ανεφάρμοστη, λαϊκιστική και πυροτέχνημα», αναφέρεται.

Το επιτελείο υπενθυμίζει ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, τόνιζε ότι «τυχόν εφαρμογή της πρότασης της Τρόικα για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στις παρούσες συνθήκες οικονομικής κρίσης και κοινωνικής δυσπραγίας με τα χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά, θα δημιουργήσει σοβαρότατα κοινωνικά προβλήματα και θα προκαλέσει αλυσιδωτές κατασχέσεις πρώτης κατοικίας».

«Αναφέραμε επίσης ότι σε μια περίοδο που πολλά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν προβλήματα καθημερινής επιβίωσης, δεν μπορούμε να τους σφίγγουμε τη θηλιά στο λαιμό, αλλά πρέπει να  εξεύρουμε άλλους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε την ανάγκη εξυπηρέτησης των δανείων, χωρίς όμως να προκαλούμε ακόμα μεγαλύτερες κοινωνικές πληγές».

Η πρόταση, συνεχίζει η ανακοίνωση, την οποία υιοθέτησε ο κ. Αναστασιάδης, αφορούσε την «νομοθετική ρύθμιση των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους έως και τα 99 χρόνια, χωρίς όμως αύξηση του επιτοκίου».

Τέλος το επιτελείο εκφράζει τη βεβαιότητα ότι μέχρι τις εκλογές, ο κ. Αναστασιάδης θα υιοθετήσει και τις προτάσεις του για την Υγεία, το Συμβούλιο Καταπολέμησης Διαφθοράς, τη Διαφάνεια, και εν τέλει την πρόταση μας για άμεση αξιοποίηση μέρους του Φυσικού μας Αερίου για γρήγορη έξοδο από την κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα