Δηλώσεις Μπαγίς για τον αγώνα ΑΕΛ – Φενερμπαχτσέ

11:13 24/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Τούρκος Υπουργός για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Εγκεμέν Μπαγίς δήλωσε ότι “οι E/κ γνωρίζουν πολύ καλά ότι και το πιο μικρό πρόβλημα που θα παρουσιαστεί στον αγώνα ΑΕΛ – Φενερμπαχτσέ θα το καταγγείλουμε στους διεθνείς οργανισμούς”.

Όπως ισχυρίστηκε, με τον αγώνα αυτό δίνεται η ευκαιρία στους Ε/κ να αποδείξουν ότι είναι κράτος “καθότι τα λάθη που διέπραξαν στο παρελθόν απέδειξαν το αντίθετο”, όπως ανέφερε.

Σε ερώτηση κατά πόσον θα μεταβεί στην Κύπρο για να παρακολουθήσει τον αγώνα, ο Μπαγίς απάντησε

αρνητικά αφενός μεν λόγω φόρτου εργασίας, αφετέρου δε λόγω του ότι δεν θα ήταν σωστό ένας Τούρκος Υπουργός να μετέβαινε στον “ε/κ τομέα”, κατά την έκφρασή του, για το ματς. Στο σημείο αυτό υπενθύμισε επεισόδια σε προηγούμενες συναντήσεις τουρκικών ομάδων στην ελεύθερη Κύπρο. Πρόσθεσε ότι σκέπτεται να παρακολουθήσει τον αγώνα που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη.

Αναφέρθηκε και στην πρόσκληση που είχε απευθύνει στον Πρόεδρο Χριστόφια για να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη και υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος  Χριστόφιας θέλει να μεταβεί στην Τουρκία χωρίς τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

“Υπό αυτόν το όρο μπορεί να έλθει μόνον ως τουρίστας. Αν όμως επιθυμεί να συζητήσει μαζί μας, τότε θα πρέπει να έλθει στην Τουρκία με τον Έρογλου”, είπε ο Μπαγίς.
Η “Αφρίκα” στεγάζει τις δηλώσεις Μπαγίς υπό τον τίτλο “Είπε και πάλι τα μαργαριτάρια του”.

Η “Χαβαντίς” τιτλοφορεί τις δηλώσεις Μπαγίς ”Αυστηρή προειδοποίηση στους Ε/.κ από τον Εγκεμέν Μπαγίς”.

Η “Κίπρισλι” αφιερώνει το κύριο θέμα της στον αγώνα και δημοσιεύει εγκύκλιο του τουρκικού ΥΠΕΞ με την οποία καλούνται οι Τούρκοι υπήκοοι να αποφύγουν το ταξίδι στην Κύπρο για τον αγώνα. Καλεί όσους θα παρακολουθήσουν τον αγώνα να μην μεταφέρουν τουρκικές σημαίες και τουρκικά νομίσματα.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι οι φίλαθλοι μπορούν να φέρουν τουρκικές σημαίες όχι όμως αυτές του ψευδοκράτους

Ο Πρόεδρος του συνδέσμου Τ/κ αθλητικογράφων Ογούν Genckacmaz επέκρινε μερίδα των ΜΜΕ της Τουρκίας για την προβοκατόρικη, όπως τη χαρακτήρισε, στάση τους και τα κάλεσε να αφήσουν την πολιτική εκτός αθλητισμού.

Ο αρθρογράφος της “Αφρίκα” Νετζατί Οζσόζ αναφέρεται σε αριθμό τηλεοπτικών σταθμών της Τουρκίας ο οποίος, χάριν τηλεθέασης, προκαλεί τον κόσμο  και καλεί τους Τ/κ να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές με σημαίες, όπως αναφέρει.

Ο Οζσόζ επικρίνει όλους αυτούς και γράφει ότι οι κύριοι αυτοί δεν γνωρίζουν το πώς ζουν οι Τ/κ, αν μιλούν ελληνικά ή τουρκικά, αν χρησιμοποιούν της τουρκική λίρα ή το ευρώ όπως οι Ε/κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα