ΔΗΚΟ: Το ΑΚΕΛ αδυνατεί να αντιληφθεί το βάρος των ευθυνών του

18:25 5/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε “εξοργιστικά προκλητική φλυαρία” και λαϊκισμό από πλευράς ΑΚΕΛ, αναφέρθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Άγγελος Βότσης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού για τα τεκταινόμενα στην οικονομία.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Βότσης είπε πως η ηγεσία του ΑΚΕΛ

“αδυνατεί να αντιληφθεί το βάρος των ευθυνών της για τη σημερινή δραματική κατάσταση της κυπριακής οικονομίας. Αδυνατεί να αντιληφθεί ότι τα όσα διέπραξε η κυβέρνηση Χριστόφια και τα όσα παρέλειψε να πράξει οδήγησαν το κυπριακό τραπεζικό σύστημα στην καταστροφή και την οικονομία του τόπου στην κατάρρευση”.

“Αν είχε επίγνωση της ευθύνης της, θα απόφευγε να μιλά, όπως μίλησε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, που κομπάζει ότι δικαιώνονται οι θέσεις, οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις του ΑΚΕΛ”, συμπλήρωσε.

Είπε, ακόμη, πως προκαλεί έκπληξη η τακτική της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, αλλά και η “εξοργιστικά προκλητική πολιτική φλυαρία, με την οποία επιχειρεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της, που είναι δεδομένες και ασήκωτες”.

Σύμφωνα με τον κ. Βότση, η κοινωνία γνωρίζει ποιοι ευθύνονται και ποιων οι πολιτικές έχουν οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ενώ είπε ότι αυτή την ώρα χρειάζεται όλοι μας να συμβάλουμε στην επίτευξη του εθνικού στόχου, που είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας μας, η σταδιακή ανάκτησης της αξιοπιστίας του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος και κυρίως, η αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, όπως η ανεργία, η φτώχεια και η ανέχεια,” που είναι εν πολλοίς αποτέλεσμα των πράξεων ή της απραξίας της κυβέρνησης Χριστόφια και του ΑΚΕΛ”.

“Η κοινωνία αναμένει λύσεις στα προβλήματα της και όχι λαϊκισμό”, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ και κάλεσε την ηγεσία του ΑΚΕΛ να το κατανοήσει το συντομότερο.
Σχολιάζοντας, τέλος, τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη συνέχιση του έργου της Ερευνητικής Επιτροπής, ο Άγγελος Βότσης επανέλαβε τη θέση του κόμματος του πως το θέμα της κάθαρσης, της διερεύνησης και της απόδοσης ευθυνών για την οικονομική τραγωδία είναι ευθύνη και καθήκον όλων των συντεταγμένων οργάνων της πολιτείας.

“Για το ΔΗΚΟ η ουσία είναι μια. Κάποιοι έχουν εγκληματήσει σε βάρος του κυπριακού λαού, έχουν πλουτίσει αθέμιτα και δολίως και έχουν οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και ο λαός απαιτεί κάθαρση και μόνο αυτό τον ενδιαφέρει”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Βότσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα