Συμφωνία Συνεργασίας υπέγραψαν Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο – ΤΕΠΑΚ

17:31 5/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συμφωνία Συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης της ναυτιλιακής υποδομής στη Κύπρο, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ΚΝΕ) και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στη Λεμεσό, και το Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Capt. Eugen Adami και η Πρύτανης του Τεχνολογικού

Πανεπιστημίου Κύπρου. Δρ. Ελπίδα Κεραυνού-Παπαηλιού.

Η Συμφωνία επισημοποιεί τη συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών σε ορισμένους τομείς κοινού ενδιαφέροντος και αμοιβαίων ωφελημάτων, στόχος της οποίας είναι να διευκολύνει την περαιτέρω ενίσχυση της ήδη υφιστάμενης συνεργασίας, την περαιτέρω ανάπτυξη νέων καινοτόμων τεχνολογιών και ολοκληρωμένου ανθρώπινου δυναμικού, και την περαιτέρω ανάπτυξη της Κύπρου ως ολοκληρωμένου και ποιοτικού διεθνούς ναυτιλιακού κέντρου.

Με την υπογραφή της Συνεργασίας, τα δύο μέρη συμφώνησαν επισήμως να συνεργαστούν σε τομείς όπως, την πρακτική εμπειρία μάθησης και προσανατολισμού, ναυτιλιακή κατάρτιση και εκπαίδευση, έρευνα και ανάπτυξη, ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων, και κοινές δραστηριότητες δημοσίων σχέσεων. Συγκεκριμένα, ένας από τους πρώτους τομείς συνεργασίας θα είναι να εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας και ανάπτυξης Τμήματος Ναυτομηχανικής, το οποίο θα ενισχύσει την εικόνα του Πανεπιστημίου και θα μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως καταλύτης για φοιτητές που επιλέγουν καριέρα στον τομέα της ναυτιλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα