ΔΗΚΟ: Η ανεργία, ο μεγαλύτερος εφιάλτης

16:32 29/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Δημοκρατικό Κόμμα, όπως δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Φώτης Φωτίου, θεωρεί την ανεργία στην Κύπρο να εξελίσσεται και να καθίσταται ο μεγαλύτερος ίσως εφιάλτης της.

“Είναι η ώρα της συνευθύνης, είναι η ώρα της συστράτευσης για να μπορέσουμε, ακριβώς, να βοηθήσουμε το μεγάλο και σημαντικό κόμμα μας, που είναι η Κύπρος”, είπε ο κ. Φωτίου, σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΚΟ, στη Λευκωσία.

“Η συνεχιζόμενη αύξηση

του ποσοστού ανεργίας στην Κύπρο, η οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρου, έχει ξεπεράσει το 11% κατά το α’ τρίμηνο του 2012″, είπε ο κ. Φωτίου, “πρέπει επιτέλους αυτή η συνεχιζόμενη αύξηση να ανησυχήσει όλους μας, κυρίως όμως τους κυβερνώντες”.

“Οταν, μόνον σε ένα έτος, προστέθηκαν 16.000 επιπλέον άτομα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των ανέργων στις 48.000, με τάση να αυξάνεται συνεχώς”, πρόσθεσε ο κ. Φωτίου, “επιβεβαιώνεται με τον πλέον τρανταχτό τρόπο ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα δεν ήσαν αποτελεσματικά”.

“Η αύξηση του ποσοστού της ανεργίας, πέρα από οικονομικές, έχει ασφαλώς και κοινωνικές συνέπειες”, δήλωσε ο Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, προσθέτοντας πως η ανεργία “φέρνει φτώχεια και ανέχεια και οδηγεί σε υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας”.

“Εμείς”, είπε ο κ. Φωτίου, “ως Δημοκρατικό Κόμμα θεωρούμε πως, μόνον με τις ενθάρρυνση της ανάπτυξης, μπορεί να αντιμετωπισθεί αυτό το μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα”.

“Δυστυχώς”, συνέχισε, “η Κυβέρνηση, παρά τις εξαγγελίες της για την κατάθεση αναπτυξιακών μέτρων και κινήτρων, δεν το έχει πράξει ακόμα, ολιγωρεί, αργεί και αδρανεί”.

“Εμείς καλούμε για ακόμα μια φορά την Κυβέρνηση”, δήλωσε ο κ. Φωτίου, “να αξιοποιήσει και τα νέα δεδομένα μετά τη χθεσινοβραδυνή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού πακέτου μέτρων, το οποίο θα αναθερμάνει την κυπριακή οικονομία και θα αναχαιτίσει την αύξηση της ανεργίας στον τόπο μας”.

“Δυστυχώς”, δήλωσε ο κ. Φωτίου, “η ένταξη της Κύπρου στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης είναι πλέον γεγονός” και “πρέπει από εδώ και πέρα να αντιμετωπίσουμε αυτή την εξέλιξη με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, μεθοδικότητα και κυρίως αποφασιστικότητα” και “όχι, ασφαλώς, με τακτικές επικοινωνιακού χαρακτήρα ή για εσωτερική κατανάλωση”.

Οπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, “το πρώτιστο που απαιτείται αυτή την ώρα, την ώρα ευθύνης, είναι η ανάκτηση της τραυματισμένης αξιοπιστίας μας στο εξωτερικό και να πείσουμε ότι έχουμε τη βούληση να πάρουμε εκείνα τα μέτρα, που θα βάλουν τέλος στα διαχρονικά υψηλά ελλείμματα και τα διαρθρωτικά προβλήματα της κυπριακής οικονομίας”.

“Δεν θα ασχοληθούμε τώρα με τις ευθύνες, διότι ευθύνες υπάρχουν και τις μεγαλύτερες ευθύνες τις έχει η Κυβέρνηση”, είπε ο κ. Φωτίου, προσθέτοντας πως “αυτή η Κυβέρνηση θα πρέπει, όμως, ας είναι και τώρα, να παρουσιασθεί αποφασισμένη για τη λήψη εκείνων των μέτρων, που θα επαναφέρουν την κυπριακή οικονομία

Keywords
Τυχαία Θέματα