ΔΗΚΟ : ΡΑΕΚ και ΑΗΚ να μειώσουν το κόστος ηλεκτρισμού

14:41 21/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Φώτης Φωτίου δήλωσε την Παρασκευή ότι «η πολιτεία θα πρέπει να εξεύρει τρόπους στήριξης των συμπολιτών μας αυτές τις τόσο δύσκολες ώρες που περνούν και ειδικότερα οι οικονομικά αδύνατες και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, καθώς και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες απέλυσαν χιλιάδες εργαζομένους».

Ο κ. Φωτίου είπε ότι «μετά τις μεγάλες περικοπές στους μισθούς, τις αυξήσεις φόρων, τις περικοπές των επιδομάτων, τις αυξήσεις του κόστους ζωής και

ιδιαίτερα των αγαθών πρώτης ανάγκης, το κράτος πρέπει να λάβει εκείνα τα μέτρα που θα μειώσει το βαρύ φορτίο το οποίο έχει φορτωθεί οι συμπολίτες μας».

Πρόσθεσε ότι «μέσα σε αυτά τα πλαίσια καλούμε την Κυβέρνηση και την ΑΗΚ, τώρα που ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και το κόστος θέρμανσης βρίσκεται πολύ ψηλά, να δράσουν άμεσα και να ελαφρύνουν τα οικονομικά βάρη για το ηλεκτρικό ρεύμα και το πετρέλαιο θέρμανσης».

Ο κ. Φωτίου απηύθυνε παράλληλα έκκληση προς «την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου σε συνεργασία με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου και την Κυβέρνηση να εγκρίνει τις όποιες μειώσεις θα μπορούσε να εισηγηθεί η ΑΗΚ».

«Ευχόμαστε και ελπίζουμε πως το κάλεσμα μας για μείωση του κόστους θέρμανσης θα βρει αποδέκτες στέλλοντας μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης στους συμπολίτες μας που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες ώρες», είπε καταλήγοντας ο κ. Φωτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα