ΔΗΚΟ : Άστοχες οι τοποθετήσεις Υπουργών για το β’ γύρο αδειοδοτήσεων

15:05 20/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Για «άστοχες δηλώσεις» Υπουργών της Κυβέρνησης και ανώφελη δημόσια συζήτηση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων γύρω από το θέμα του δεύτερου γύρου αδειοδοτήσεων των οικοπέδων της ΑΟΖ έκανε λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος Φώτης Φωτίου.

Παράλληλα, είπε ότι το ΔΗΚΟ τάσσεται υπέρ της νομιμότητας και της διαφάνειας στη διαδικασία, με τρόπο που να εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον και ζήτησε τη συζήτηση του «ύψιστης σημασίας» θέματος

στα πλαίσια του Εθνικού Συμβουλίου.

Μιλώντας το μεσημέρι, στα πλαίσια δημοσιογραφικής διάσκεψης, στα γραφεία του ΔΗΚΟ, ο κ. Φωτίου είπε ότι «έχουμε την άποψη ότι η δημόσια συζήτηση μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο δεύτερο γύρο των αδειοδοτήσεων για διεξαγωγή ερευνών στα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ δεν ωφελεί τον τόπο, γιατί τόσο το ΑΚΕΛ όσο και ο ΔΗΣΥ έχουν μετατρέψει ένα εθνικό θέμα σε θέμα κομματικής αντιπαράθεσης».

Ανέφερε ότι «η όλη συζήτηση προκλήθηκε εξ αφορμής κάποιων άστοχων δηλώσεων Υπουργών» και πρόσθεσε ότι το γεγονός αυτό καθιστά αναγκαίο ένα καλύτερο συντονισμό των μελών της Κυβέρνησης και υπαγορεύει περισσότερη προσοχή, υπευθυνότητα και φειδώ σε όλους όσοι έχουν τον ένα ή τον άλλο ρόλο στη διαχείριση ενός τόσο σημαντικού θέματος.

«Το ΔΗΚΟ από την αρχή έχει τονίσει την ανάγκη η όλη διαδικασία να εξυπηρετεί πρωτίστως τα εθνικά συμφέροντα, να έχει πλήρη νομιμότητα και να υπηρετεί την αρχή της διαφάνειας» είπε ο κ. Φωτίου.

Συμπλήρωσε ότι είτε με τη διαδικασία των δημόσιων προσφορών, είτε με τη διαδικασία της ανάθεσης, είτε και με τις δυο διαδικασίες, πρώτιστος και σταθερός στόχος πρέπει να είναι η διασφάλιση του εθνικού και του δημόσιου συμφέροντος, που υπηρετείται με την περαιτέρω θωράκιση της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι των απειλών και των επιδιώξεων της Τουρκίας.

«Το ΔΗΚΟ επαναλαμβάνει για ακόμα μια φορά ότι τέτοιας ύψιστης σημασίας ζητήματα πρέπει να τυγχάνουν μιας συλλογικής μελέτης και διαχείρισης, για αυτό κρίνουμε ότι το θέμα πρέπει να απασχολήσει τάχιστα το Ατυπο Συμβούλιο Αρχηγών ή το Εθνικό Συμβούλιο» κατέληξε ο κ. Φωτίου.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ ρωτήθηκε για ποιόν λόγο το κόμμα του θεωρεί ότι ήταν άστοχες οι τοποθετήσεις Υπουργών της Κυβέρνησης, από τη στιγμή που δεν φαίνεται να διαφωνεί με την απευθείας ανάθεση κατά το δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων.

Απαντώντας, ο κ. Φωτίου είπε ότι χωρίς κανέναν λόγο, έχει προκύψει μια δημόσια συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα, η οποία θα μπορούσε να διεξαχθεί σε επίπεδο Εθνικού Συμβουλίου, χωρίς να γίνονται δημόσιες δηλώσεις Υπουργών.

Εάν υπάρχουν λόγοι εθνικού συμφέροντος ή ακόμη και εθνικής ασφάλειας που πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία, πάντοτε στη βάση της νομιμότητας και της διαφάνειας, η Κυβέρνηση θα έπρεπε να το συζητήσει με τα πολιτικά κόμματα στο επίπεδο του Εθνικού Συμβουλίου ή στο Ατυπο Συμβούλιο των Αρχηγών, είπε.

Συμπλήρωσε ότι το θέμα είναι πολύ σημαντικό όσον αφορά τα εθνικά συμφέροντα του τόπου για να το συζητάμε δημόσια, ιδιαίτερα όσ

Keywords
Τυχαία Θέματα