Δικηγόροι από το Ισραήλ ενημερώθηκαν για την τέλεση πολιτικών γάμων στη Λάρνακα

16:37 18/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Περισσότεροι από 80 δικηγόροι από το Ισραήλ ενημερώθηκαν το μεσημέρι από τον Δήμαρχο Ανδρέα Λουρουτζιάτη, το Δημοτικό Γραμματέα και Δημοτικούς Συμβούλους, για τη διαδικασία τέλεσης πολιτικών γάμων και τα απαραίτητα πιστοποιητικά τα οποία πρέπει να συγκεντρωθούν από τους μελλόνυμφους.

Το πρωί οι δικηγόροι ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στις Φοινικούδες και στο Μεσαιωνικό Κάστρο, ενώ τους επεξηγήθηκαν διάφορα πακέτα που ετοίμασε ο Δήμος Λάρνακας προκειμένου οι μελλόνυμφοι να επιλέξουν τον γάμο που ονειρεύονται να τελέσουν στη

πόλη της Λάρνακας.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη, ο κ. Λουρουτζιάτης ανέφερε ότι «η Λάρνακα μια πόλη με τέσσερις χιλιάδες χρόνια ιστορία, με αξιόλογες φυσικές ομορφιές και με αρχαιολογική σημασία θέλει να προωθήσει τις γλυκές αναμνήσεις που έχει κάποιος από τις αναμνήσεις του γάμου του με το να τις συνδέσει με τη Λάρνακα».

Γι’ αυτό συνέχισε «προσπαθούμε να προωθήσουμε τους πολιτικούς γάμους ως μια δραστηριότητα που μπορεί να γίνει και στο Δημοτικό Μέγαρο αλλά και σε άλλους χώρους στα δημοτικά όρια της Λάρνακας. Για το σκοπό αυτό μια μεγάλη αντιπροσωπεία από δικηγόρους του Ισραήλ έχουν επισκεφθεί τη πόλη μας και στους οποίους γίνεται μια ενημέρωση όσον αφορά τις διαδικασίες που υπάρχουν για την τέλεση πολιτικών γάμων».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας πρόσθεσε πως οι δικηγόροι παρακολούθησαν το πρωί την τέλεση ενός πολιτικού γάμου, ενώ ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Λάρνακας, στις Φοινικούδες, στο Μεσαιωνικό Κάστρο αλλά και σε άλλα μνημεία και χώρους. Στη Δημοτική Πινακοθήκη έγινε στους δικηγόρους μια εκτενής ανάλυση όλων των προϋποθέσεων που πρέπει να συνυπάρξουν για τη σωστή τέλεση ενός πολιτικού γάμου όσον αφορά τα προαπαιτούμενα πιστοποιητικά και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Λουρουτζιάτης είπε ότι «είναι κάτι που ως Δήμος Λάρνακας δίνουμε προτεραιότητα γι αυτό και το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει διάφορα πακέτα μέσα από τα οποία κάποιοι θα μπορούσαν, αυτή την όμορφη μέρα της ζωής τους, να της δώσουν την όποια μεγαλοπρέπεια οι ίδιοι επιθυμούν».

Ερωτηθείς κατά πόσον χρειάζεται η μεσολάβηση δικηγόρου για να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα έγγραφα για την τέλεση ενός πολιτικού γάμου ο Δήμαρχος Λάρνακας είπε «όχι απαραίτητα» και πρόσθεσε πως «το γεγονός ότι οι δικηγόροι από το Ισραήλ έχουν διάφορα ερωτήματα από συμπατριώτες τους θέλουν να είναι και οι ίδιοι πιο ενημερωμένοι. Γι’ αυτό έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και προετοιμασία ώστε να τους δώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες».

Σε ερώτηση ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του Δήμου Λάρνακας για την περαιτέρω προώθηση των πολιτικών γάμων ο κ. Λουρουτζιάτης απάντησε «να συνεχίσουμε να προωθούμε τις τελετές αυτές και εκτός του Δημοτικού Μεγάρου αξιοποιώντας τις φυσικές και αρχαιολογικές ομορφιές της πόλης μας. Ταυτόχρονα όμως έχουμε δημιουργήσει και τα πακέτα τα οποία μπορεί κάποιος να επιλέξει για το γάμο της αρεσκείας του».

Keywords
Τυχαία Θέματα