Οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων για εξέταση αιτήσεων για συντάξεις, επιδόματα, βοηθήματα

16:31 18/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έκκληση προς το κοινό να αποφεύγει να επικοινωνεί τηλεφωνικώς με τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να πληροφορηθεί για την εξέταση των αιτήσεων του, απευθύνουν οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο υπερβολικός αριθμός τηλεφωνημάτων που δέχονται οι λειτουργοί έχει ως συνέπεια να υπάρχουν καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεων».

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνουν ότι την εβδομάδα μεταξύ 12 και 19 Ιουλίου εξετάζονται οι ακόλουθες αιτήσεις:

1. Επίδομα

ανεργίας: Εξετάζονται οι αιτήσεις όσων μισθωτών τερματίστηκε η απασχόληση τους και η περίοδος ανεργίας τους άρχισε στις 31/05/2013 και οι περιπτώσεις όσων ήδη λαμβάνουν επίδομα ανεργίας το οποίο αφορά την περίοδο ανεργίας Ιουνίου – Ιουλίου 2013.

2. Πληρωμή λόγω πλεονασμού: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Φεβρουαρίου 2012.

3. Επίδομα ασθενείας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις μέχρι 22/04/2013.

4. Σύνταξη αναπηρίας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Απριλίου 2013, νοουμένου ότι έχουν σταλεί σε Ιατρικό Συμβούλιο.

5. Σύνταξη ανικανότητας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Μαρτίου 2013.

6. Επίδομα σωματικής βλάβης: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Απριλίου 2013.

7. Δευτεροβάθμιο ιατρικό συμβούλιο: Εξετάζονται οι ιεραρχικές προσφυγές Μαρτίου 2013.

8. Σύνταξη γήρατος: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις των οποίων οι αιτητές αποκτούν δικαίωμα τον Απρίλιο του 2013.

9. Κοινωνική σύνταξη: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις των οποίων οι αιτητές αποκτούν δικαίωμα τον Μάιο του 2013.

10. Σύνταξη χηρείας: Για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα σύζυγος δε λάμβανε σύνταξη γήρατος εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Ιουνίου 2013. Για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα σύζυγος λάμβανε σύνταξη γήρατος εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Μαΐου 2013.

11. Βοήθημα κηδείας: Για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα λάμβανε σύνταξη χηρείας εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Ιουνίου 2013. Για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα λάμβανε σύνταξη γήρατος, δεν είχε σύζυγο και το αίτημα για βοήθημα κηδείας προέρχεται από άλλο πρόσωπο που ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας, εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Ιουνίου 2013. Για τις περιπτώσεις όπου ο αποβιώσας / η αποβιώσασα λάμβανε κοινωνική σύνταξη εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Μαΐου 2013. Για τις άλλες περιπτώσεις, που δεν εμπίπτουν στις πιο πάνω κατηγορίες (πχ. ο/η αποβιώσας/σα ήταν συνταξιούχος και είχε σύζυγο, ή ο/η αποβιώσας/σα δεν ήταν συνταξιούχος και είχε σύζυγο, ή ο/η αποβιώσας/σα δεν ήταν συνταξιούχος και δεν είχε σύζυγο, ή ο/η αποβιώσας/σα ήταν νεαρό άτομο, άγαμος/η, και η αίτηση προέρχεται από τον γονέα ή από τα αδέλφια του/της, ή ο/η αποβιώσας/σα ήταν αγνοούμενος/η) εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Ιουνίου-Ιουλίου 2013.

12. Επίδομα ορφάνιας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Ιουνίου 2013.

13. Βοήθημα γάμου: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Μαΐου 2012 (το βοήθημα γάμου καταργήθηκε από 1/1/2013, για γάμους που έχουν τελεστεί από αυτή την ημερομηνία και έπειτα).

14. Βοήθημα τοκετού: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Μαΐου 2013.

15. Επίδομα μητρότητας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Ιουνίου 2013.

16. Αιτήσεις συντάξεων γήρατος, χηρείας και ανικανότητας οι οποίες πληρώνονται με βάση τις διμερείς συμβάσεις και τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης 883/04: Εξετάζονται οι αιτήσεις για τις οποίες έχουν παραληφθεί απαντήσεις αναφορικά με στοιχεία, πιστοποιητικά και ασφαλιστικούς λογαριασμούς από άλλους φορείς του Φεβρουαρίου 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα