Διευκρινίσεις Υπ. Συγκοινωνιών για την επένδυση στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας

21:16 9/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Για «λόγους διαφάνειας», όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζου τονίζει ότι δεν ήταν ο ίδιος παρών σε καμία συνεδρίαση της ad – hoc Επιτροπής για την επένδυση της κινεζικής εταιρείας «Far Eastern Phoenix Ltd» στο χώρο του παλαιού Αερολιμένα Λάρνακας ούτε και ενημερώθηκε προφορικά για τους παρόντες σε αυτές τις συναντήσεις.

Σε

ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε ο Υπουργός Συγκοινωνιών αναφέρεται σε δηλώσεις στις οποίες προέβη αναφορικά με την εμπλοκή του Μάριου Ιερωνυμίδη, Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε διαπραγματεύσεις της εταιρείας «Far Eastern Phoenix Ltd» (‘‘FEP’’) με την ad – hoc Επιτροπή που είχε οριστεί προς τούτο από την αρμόδια Υπουργική Επιτροπή.

Στην ανακοίνωσή του ο Υπουργός Συγκοινωνιών διευκρινίζει ότι «μετά από διερεύνηση που ζήτησε για το θέμα και σχετική πληροφόρηση που έλαβε από υπηρεσιακούς του Υπουργείου, έχει διαπιστωθεί ότι σε μία από τις συναντήσεις που έγιναν με την Επιτροπή στις 10 Μαΐου 2012 ο διευθυντής της FEP Yang Qi συνοδευόταν από τον κ. Ιερωνυμίδη».

«Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Συγκοινωνιών δεν ήταν παρών σε καμία συνεδρίαση της ad – hoc Επιτροπής ούτε και ενημερώθηκε προφορικά για τους παρόντες στις διάφορες συναντήσεις και αυτά αναφέρονται για λόγους διαφάνειας», καταλήγει η ανακοίνωση.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα