Διευκρινίσεις ΑΚΕΛ για τη στάση του στις ψηφοφορίες για Συνεργατισμό και απάντηση στην ‘Αλήθεια’

14:16 7/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικώς με τη στάση του ΑΚΕΛ στην Ολομέλεια της Βουλής και στις ψηφοφορίες της Πέμπτης – Παρασκευής επί των νομοθετημάτων για το Συνεργατισμό δίδει με σημερινή του γραπτή ανακοίνωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Λουκαΐδης, αναφέροντας πως “η απαράδεχτη στάση του Συναγερμού και των φιλοκυβερνητικών μέσων μαζικής ενημέρωσης

μάς προβληματίζει ιδιαίτερα, αφού προϊδεάζει και για τη συνέχεια”.

Αναφερόμενος σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Αλήθεια”, ο κ. Λουκαΐδης δηλώνει πως η εφημερίδα “επικαλέστηκε ανύπαρκτη στιχομυθία μεταξύ του ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και άλλου Βουλευτή του κόμματος για να δώσει αληθοφάνεια στους ανυπόστατους ισχυρισμούς ότι το ΑΚΕΛ είναι δήθεν εκ του ασφαλούς που καταψήφισε τα νομοσχέδια Κυβέρνησης – Τρόικας για το Συνεργατισμό”.

“Η αλήθεια βέβαια είναι εντελώς διαφορετική”, συνεχίζει ο κ. Λουκαΐδης, δηλώνοντας πως “την αλαζονική συμπεριφορά των κομμάτων της συμπολίτευσης, που επαναπαύονταν στην ασφάλεια της πλειοψηφίας που διατηρούν στη Βουλή, διαδέχθηκε ο πανικός και οι ανοίκειοι χαρακτηρισμοί από πλευράς Βουλευτών του ΔΗΣΥ, μετά το αρνητικό για αυτούς αποτέλεσμα της ψηφοφορίας”.

“Αυτή η εξέλιξη”, προσθέτει, “οδήγησε μάλιστα τον ΓΓ του ΑΚΕΛ να ζητήσει από την Προεδρεύουσα της Βουλής να καλέσει σε τάξη το σώμα, έτσι ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία”.

“Τα φιλοκυβερνητικά και φιλο-συναγερμικά μέσα μαζικής ενημέρωσης”, όπως αναφέρει ο Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, “σε πλήρη συντονισμό με στελέχη του ΔΗΣΥ, καταβάλλουν εναγώνιες προσπάθειες να πείσουν την κοινή γνώμη ότι, χωρίς να αλλάξει τίποτε, το ΑΚΕΛ διαφοροποίησε τη στάση του αναφορικά με τα επίμαχα νομοσχέδια για το Συνεργατισμό”.

“Ειδικότερα αμφισβητείται ακόμα και η τροποποίηση νόμου περί αναδιάρθρωσης, όπως αυτή είχε αρχικά προταθεί από το ΑΚΕΛ, με την προσθήκη σχετικού άρθρου που προβλέπει τη διεξαγωγή μελέτης από ανεξάρτητο οίκο για αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων του Συνεργατισμού”, συνεχίζει ο κ. Λουκαΐδης.

“Αγνοείται, επίσης, πλήρως”, προσθέτει, “η γραπτή δέσμευση κομμάτων και Κυβέρνησης για διασφάλιση δημοκρατικών διαδικασιών υπόδειξης από τα Μέλη του Συνεργατισμού, των υποψηφίων για τις Επιτροπές των 18 Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων αλλά και για αποφυγή ιδιωτικοποίησης του Συνεργατισμού, μέσα από συνδυασμένες ρυθμίσεις που δύνανται να δώσουν μακροπρόθεσμα στο συνεργατισμό τη δυνατότητα ανάκτησης των μετόχων του”.

“Η απαράδεχτη στάση του Συναγερμού και των φιλοκυβερνητικών μέσων μαζικής ενημέρωσης”, δηλώνει ο κ. Λουκαΐδης, “μας προβληματίζει ιδιαίτερα, αφού προϊδεάζει και για τη συνέχεια”.

“Εκ των πραγμάτων φαίνεται”, όπως αναφέρει η γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, “ότι τίποτα δεν διδάχθηκαν από την προχθεσινή περιπετειώδη συνεδρία της Ολομέλειας, αλλά μάλλον θα εμμείνουν στην πολιτική πρακτική της πλήρους παραγνώρισης της ανάγκης για πολιτικό διάλογο και για την εξεύρεση συναινετικών λύσεων εκεί και όπου είναι εφικτό”.

“Προφανώς”, δηλώνει ο κ. Λουκαΐδης, “θα εμμείνουν στη μονομερή αλαζονική, επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής τους, με όχημα την πλειοψηφία που διαθέτουν στη Βουλή και τη λαϊκίστικη και ανεύθυνη κινδυνολογία και κατατρομοκράτηση των πολιτών”.

“Σε αυτή την περίπτωση, ως ΑΚΕΛ”, προσθέτει, “τους προειδοποιούμε ότι θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν ισχυρό ανάχωμα στις αντιλαϊκές επιβουλές τους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα