Τι επέφερε την αλλαγή στάσης του ΑΚΕΛ στη ψηφοφορία με το Συνεργατισμό

12:56 7/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα φιλοκυβερνητικά και φιλοσυναγερμικά ΜΜΕ σε πλήρη συντονισμό με στελέχη του ΔΗΣΥ, καταβάλλουν εναγώνιες προσπάθειες να πείσουν την κοινή γνώμη ότι χωρίς να αλλάξει τίποτε, το ΑΚΕΛ διαφοροποίησε τη στάση του αναφορικά με τα επίμαχα νομοσχέδια με το Συνεργατισμό.

Ειδικότερα αμφισβητείται ακόμα και η τροποποίηση νόμου περί αναδιάρθρωσης όπως

αυτή είχε αρχικά προταθεί από το ΑΚΕΛ, με την προσθήκη σχετικού άρθρου που προβλέπει τη διεξαγωγή μελέτης από ανεξάρτητο οίκο για αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων του Συνεργατισμού. Αγνοείται επίσης πλήρως, η γραπτή δέσμευση κομμάτων και κυβέρνησης για διασφάλιση δημοκρατικών διαδικασιών υπόδειξης από τα μέλη του Συνεργατισμού, των υποψηφίων για τις Επιτροπές των 18 ΣΠΙ αλλά και για αποφυγή ιδιωτικοποίησης του Συνεργατισμού, μέσα από συνδυασμένες ρυθμίσεις που δύνανται να δώσουν μακροπρόθεσμα στο συνεργατισμό τη δυνατότητα ανάκτησης των μετόχων του.

Η απαράδεχτη στάση του Συναγερμού και των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ μας προβληματίζει ιδιαίτερα, αφού προϊδεάζει και για τη συνέχεια. Εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι τίποτα δεν διδάχθηκαν από την προχθεσινή περιπετειώδη συνεδρία της Ολομέλειας, αλλά μάλλον θα εμμείνουν στην πολιτική πραχτική της πλήρους παραγνώρισης της ανάγκης για πολιτικό διάλογο και για την εξεύρεση συναινετικών λύσεων εκεί και όπου είναι εφικτό. Προφανώς θα εμμείνουν στη μονομερή αλαζονική, ετσιθελική επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής τους, με όχημα την πλειοψηφία που διαθέτουν στη Βουλή, και την λαϊκίστικη, ανεύθυνη κινδυνολογία και κατατρομοκράτηση των πολιτών.

Σε αυτή την περίπτωση, ως ΑΚΕΛ, τους προειδοποιούμε ότι θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν ισχυρό ανάχωμα στις αντιλαϊκές επιβουλές τους, ανάφερε σε γραπτή δήλωση του ο Εκπροσώπος Τύπου της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα