Διαμαρτυρία Τ/κ στις Βρυξέλλες κατά της Κυπριακής Προεδρίας

11:43 28/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Φορώντας άσπρες κάπες και μάσκες, μοιάζοντας με φαντάσματα, δεκάδες Τουρκοκύπριοι μέλη της «οικονομικής πλατφόρμας» και διάφορων οικονομικών και άλλων συνδέσμων και ομάδων, πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας χθες στις Βρυξέλλες, σχετικά με την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία και τη μη τήρηση των υποσχέσεων της ΕΕ προς τους Τ/κ.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, η εκδήλωση άρχισε στις 12:00 περίπου (τοπική ώρα) και έληξε στις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα). Στην εκδήλωση, η

οποία πραγματοποιήθηκε μπροστά από τα κτίρια του Ευρωκοινοβουλίου, του Συμβουλίου της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμμετείχαν 350 περίπου άτομα από επιχειρηματικές «οργανώσεις», «πανεπιστήμια» και «αθλητικές ομοσπονδίες» του ψευδοκράτους.

Στο χώρο της εκδήλωσης μετέβησαν ο πρόεδρος της ομάδας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, Γκράχαμ Γουάτσον, η συμπρόεδρος της μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής Τουρκίας – ΕΕ, Χέλεν Φλούτρε και ο Σατζίτ Καρίμ από την ομάδα Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών του Ευρωκοινοβουλίου, οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στους Τ/κ.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με διάφορα συνθήματα στην αγγλική γλώσσα που έγραφαν «Μην μας συμπεριφέρεστε σαν φαντάσματα», «Το άλλο μισό της Κύπρου», «Υπάρχουμε;», «Η διαμοιρασμένη Κύπρος προεδρεύει της Ενωμένης Ευρώπης: Βρείτε την ειρωνεία», «ΕΕ κράτησε τις υποσχέσεις σου», «Ξεχασμένοι Ευρωπαίοι πολίτες: Τ/κ» και «Επιτρέψτε τις απευθείας πτήσεις στη βόρεια Κύπρο».

Η Κίπρις με τίτλο «Το φάντασμα της Κύπρου στις Βρυξέλλες» γράφει επίσης ότι ένα από τα αεροσκάφη που είχαν ναυλωθεί για το σκοπό αυτό, είχε καθυστέρηση πέντε ωρών στην ώρα αναχώρησης του λόγω πυκνής ομίχλης στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους διαδηλωτές να συμμετάσχουν μόνο στο τέλος των εκδηλώσεων. Οι επιβάτες αυτοί πέρασαν μπροστά από τα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες και προέβησαν σε ολιγόλεπτη διαμαρτυρία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε στους υπεύθυνους του Ευρωκοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιστολή, προκειμένου να διαβιβασθεί στον Πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπάι, τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στην οποία τονίζεται η ιστορική ευθύνη της ΕΕ για τη λύση και την ειρήνη στο νησί, καθώς και για τον τερματισμό της «απομόνωσης» των Τ/κ.

Στην επιστολή τονίζεται επίσης η ανάγκη διεξαγωγής απευθείας πτήσεων και απευθείας εμπορίου της «βόρειας Κύπρου» με τις χώρες-μέλη της ΕΕ. Σύμφωνα με την Κίπρις, διεθνή ΜΜΕ που βρίσκονται στις Βρυξέλλες για την κάλυψη της Συνόδου Κορυφής, επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκδήλωση, την οποία κάλυψαν με διάφορα ρεπορτάζ.

Με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, η νεολαία του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην έδρα της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οι Τ/κ έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Ε/κ στην Κύπ

Keywords
Τυχαία Θέματα