Διαμαρτυρία ΑΚΕΛ Λεμεσού για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Λεμεσού

14:51 20/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού πρέπει να πάψει να είναι δεύτερης κατηγορίας νοσοκομείο, διαμήνυσαν σήμερα βουλευτές του ΑΚΕΛ Λεμεσού και στελέχη της Επαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, που επισκέφθηκαν το πρωί το δημόσιο νοσηλευτήριο της πόλης, καλώντας το κράτος να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς για ακτινοθεραπευτικό τμήμα και καρδιοχειρουργική κλινική.

Στελέχη και βουλευτές του ΑΚΕΛ Λεμεσού συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών,

κρατώντας πλακάτ τα οποία ανέγραφαν συνθήματα, “Δικαίωμα στην υγεία, δικαίωμα στην αξιοπρέπεια”, “Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό, όχι προνόμιο”, “Φτάνει πια ο εμπαιγμός, ακτινοθεραπευτικό στη Λεμεσό” και “Η Λεμεσός χρειάζεται καρδιοχειρουργική κλινική”.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τη διεύθυνση του Νοσοκομείου Λεμεσού, ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λεμεσού, Γιώργος Γεωργίου, ανέφερε πως το ενδιαφέρον της Αριστεράς για θέματα υγείας και ειδικά για το Νοσοκομείο Λεμεσού είναι διαχρονικό και είπε πως η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα δώσει μάχη στη Βουλή “ώστε να στείλουμε το μήνυμα ότι σε συνθήκες κρίσης, δεν πρέπει να ευημερούν οι δείκτες και οι αριθμοί και να δυστυχούν οι άνθρωποι”.

“Το αίτημα κυρίως για τη δημιουργία του ακτινοθεραπευτικού καθώς και της καρδιοχειρουργικής είναι νευραλγικής σημασίας και άμεσης ανάγκης”, είπε ο κ. Γεωργίου, υποδεικνύοντας πως χιλιάδες συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται καθημερινά προς αναζήτηση της θεραπείας τους και αυτό πρέπει να το κατανοήσουν όλοι.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ είπε πως “κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια, όλα αυτά τα οποία συζητούμε τούτη τη στιγμή είχαν τροχοδρομηθεί, βρίσκονταν στον προϋπολογισμό, αλλά στο όνομα και με αφορμή την Τρόικα, δυστυχώς τα πάντα καταργούνται, τα πάντα συρρικνώνονται”.

Δήλωσε, επίσης πως το αρμόδιο Υπουργείο, σε συνεργασία με τη Βουλή, πρέπει να βρουν τους τρόπους ώστε “το Νοσοκομείο Λεμεσού να πάψει να είναι 2ης κατηγορίας, να αποκτήσει επιτέλους ισότητα με το Νοσοκομείο Λευκωσίας και να αποκτήσει τριτοβάθμιο επίπεδο προσφοράς ιατρικών υπηρεσιών”.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης τους στο Νοσοκομείο Λεμεσού, τα στελέχη της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ μοίρασαν δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα