Δέσμευση Καρογιάν ότι το ΔΗΚΟ δεν θα συνηγορήσει στο ξεπούλημα ημικρατικών

15:43 15/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σταθερό παραμένει το Δημοκρατικό Κόμμα στη θέση του, ότι δεν πρόκειται να συνηγορήσει στο ξεπούλημα των ημικρατικών οργανισμών “και αυτή είναι, ήταν και παραμένει η θέση μας”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο του με τις συνδικαλιστικές; οργανώσεις εργαζομένων της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), ο κ. Καρογιάν είπε ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις,

γνωρίζουν τις σκέψεις του ΔΗΚΟ “και ποιες είναι οι υποχρεώσεις που απορρέουν μέσα από την Τρόικα, ξέρουν επίσης ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μην οδηγηθούν σε αποξένωση των ημικρατικών από το κράτος και, ταυτοχρόνως, σε καμμίαν περίπτωση εμείς δεν πρόκειται να συνηγορήσουμε στο ξεπούλημά τους”.

Στη συνάντηση που κράτησε πέραν της μίας ώρας, συμμετείχαν, πλην του κ. Καρογιάν και των συνεργατών του, ο Σώτος Σάββα, Πρόεδρος της Συντεχνίας Επιστημονικού Προσωπικού ΑΗΚ (ΣΕΠΑΗΚ), ο Πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ-ΣΕΚ Ανδρέας Πανόρκος, ο Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ στην ΑΗΚ Δημήτρης Κωνσταντίνου και εκ μέρους της Συντεχνίας Υπαλλήλων Βάρδιας ΑΗΚ (ΣΥΒΑΗΚ) ο Μάριος Κυριάκου.

Εκ μέρους των συντεχνιών, ο κ. Πανόρκος εξέφρασε προς τον κ. Καρογιάν “εκτίμηση για τις διαχρονικές τοποθετήσεις του ΔΗΚΟ όσον αφορά τους οργανισμούς κοινής ωφελείας”.

“Εκφράζουμε”, δήλωσε ο κ. Πανόρκος, “την εκτίμησή μας για τη σθεναρή υποστήριξη, κάτω από τις δύσκολες περιστάσεις που περνά ο τόπος μας”.

“Μας δόθηκε η ευκαιρία”, συνέχισε ο Πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ-ΣΕΚ, “να ανταλλάξουμε απόψεις ευρύτερα για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος μας και η κοινωνία και, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αναλάβαμε και εμείς ευθύνη ότι, ως οργανισμός, θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τις λειτουργικές μας δαπάνες, να είμαστε πιο αποδοτικοί, ούτως ώστε να βοηθήσουμε, ως οργανισμός Δημοσίου Δικαίου, τον τόπο μας να προχωρήσει προς την ανάπτυξη”.

“Είχαμε, σήμερα, την ευκαιρία, μαζί με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΑΗΚ, να μοιραστούμε σκέψεις και να ανταλλάξουμε απόψεις γύρω από τα δρώμενα”, είπε ο κ. Καρογιάν σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση.

“Είχαμε”, πρόσθεσε, “την ευκαιρία να ακούσουμε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις αλλά και τις τοποθετήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και οφείλω να πω ότι διαπίστωσα ότι έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης, ότι γνοιάζονται για την παραπέρα πορεία των ημικρατικών οργανισμών, όμως επιπρόσθετα γνοιάζονται και για την ευρύτερη οικονομική διαχείριση του τόπου μας, ιδιαιτέρως μετά τη συμφωνία με την Τρόικα”.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, “είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους και οι ίδιοι συνειδητοποιούν ότι είναι δύσκολη και για τους ημικρατικούς οργανισμούς, όπως επίσης και για την ευρύτερη οικονομία”.

“Μέσα, λοιπόν, από αυτόν το διάλογο”, συνέχισε ο κ. Καρογιάν, “έχουμε αποκρυσταλλώσει κάποιες ξεκάθαρες τοποθετήσεις και, σε ό,τι αφορά το Δημοκρατικό Κόμμα, εμείς είμαστε σταθεροί στη θέση μας, ότι δεν πρόκειται να συνηγορήσουμε στο ξεπούλημα των ημικρατικών οργανισμών και αυτή είναι, ήταν και παραμένει η θέση μας”.

“Θέλω, επίσης”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, “να επικροτήσω τη στάση των συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΑΗΚ, που, συνειδητοποιώντας και τις δυσκολίες που υπάρχουν και στην ευρύτερη οικονομία, αλλά και σε ό,τι αφορά τους ημικρατικούς οργανισμούς, επεξεργάζονται, σε συνεργασία με τη Διοίκηση και τις διευθυντικές ομάδες, τρόπους και σχέδια για περισσότερο νοικοκύρεμα των ημικρατικών οργανισμών, έτσι ώστε, με έναν πιο ευέλικτο τρόπο, να λειτουργήσουν και να νοικοκυρέψουν τον οργανισμό και , ταυτοχρόνως, να διαμορφώσουν συνθήκες καλύτερης λειτουργίας του και ενίσχυσης της ευρύτερης οικονομίας”.

“Έχουμε συμφωνήσει”, πρόσθεσε, “να είμαστε σε επαφή και επικοινωνία και θέλω να εξάρω το υψηλό αίσθημα ευθύνης των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που επιδιώκουν μέσα από το φυσιολογικό διάλογο και με το κράτος και τους ευρύτερους άλλους φορείς, μέσα από συνέργεια και συνεργασία, να καταφέρουμε να επανεκκινήσουμε την οικονομία μας, να διασφαλίσουμε τους ημικρατικούς οργανισμούς και να διασφαλίσουμε το επίπεδο των ιδίων των εργαζομένων”.

“Κοινή είναι η προσπάθεια, κοινή η επιδίωξη και δεν έχω καμμίαν αμφιβολία”, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, “ότι, όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα, μέσα από τη συνειδητοποίηση των κινδύνων και μέσα από τη συνεργασία, τη συνέργεια και μέσα από τη βούλησή μας να ιδούμε τους ημικρατικούς οργανισμούς να λειτουργούν με έναν πιο νοικοκυρεμένο τρόπο, ότι θα καταφέρουμε στο τέλος να διαμορφώσουμε καλύτερες συνθήκες για τον τόπο μας και για τους ίδιους τους εργαζομένους και για τους ημικρατικούς οργανισμούς”.

Keywords
Τυχαία Θέματα