Προηγείται το κόμμα της Μέρκελ για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου

14:51 15/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σαφές προβάδισμα στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα με 42%, δίνουν οι τελευταίες μετρήσεις στη Γερμανία. Οι Σοσιαλδημοκράτες δεν ξεπερνούν το 27%, οι Πράσινοι βρίσκονται σταθερά στο 14%.

Μόνο 161 μέρες απομένουν μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου και ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) παρουσίασε τα βασικά σημεία του εκλογικού προγράμματος σε έκτακτο συνέδριο της παράταξης στην πόλη ‘Αουγκσμπουργκ.

«Θέλω να γίνω καγκελάριος της Γερμανίας» υπογράμμισε

ο Στάινμπρουκ υπό το παρατεταμένο χειροκρότημα των περίπου 600 συνέδρων.

Πρόσθεσε ότι «το SPD πρέπει να είναι το κόμμα που θα συμβάλει στην αναγέννηση της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς» είπε με έμφαση, “στον ανεξέλεγκτο καπιταλισμό το κόμμα πρέπει να βάλει κανόνες, χρηματοδοτικά εργαλεία όπως πχ τα παράγωγα θα πρέπει να ελέγχονται καλύτερα ή να απαγορευθούν εντελώς. Μια τράπεζα μπορεί εν ανάγκη και να χρεοκοπήσει», είπε ο Στάινμπρουκ έχοντας στο νου την Κύπρο.

Στο έκτακτο συνέδριο μίλησε για πρώτη φορά ο πρόεδρος του κόμματος των Πρασίνων. Χαιρετίζοντας του συνέδρους η Κλαούντια Ροτ είπε ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός χριστιανοδημοκρατών και φιλελεύθερων ανήκει στο παρελθόν.

Εξάλλου, κόμμα εναντίον του ευρώ απέκτησε και επίσημα η Γερμανία. Το ιδρυτικό συνέδριο ενέκρινε και το εκλογικό πρόγραμμα. Οι ιδρυτές του θέλουν να δώσουν στους Γερμανούς ψηφοφόρους εναλλακτική πρόταση για τις βουλευτικές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Ανάμεσα στα μέλη του βρίσκονται και παλαιοί ψηφοφόροι του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα