ΔΕΟΚ: Κοινωνικό έγκλημα νέα καθυστέρηση στην εισαγωγή του ΓεΣΥ

13:49 31/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επιβεβαιώνεται και με τη νέα αναλογιστική μελέτη από τον οίκο MERCER CO η βιωσιμότητα και πολύ περισσότερο η αναγκαιότητα τάχιστης εισαγωγής–εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Υγείας, αναφέρει η ΔΕΟΚ σε ανακοίνωσή της.

“Όλοι οι κρίσιμοι παράγοντες όπως ο έλεγχος και συγκράτηση δημόσιων και εθνικών δαπανών υγείας, η ανάγκη αναβάθμισης και πρόσβασης σε

ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες, η αντιμετώπιση και αναχαίτιση της βεβαρημένης κατάστασης και φόρτου στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας συνηγορούν, με βάση την μελέτη, στην επιτάχυνση των διαδικασιών εισαγωγής και εφαρμογής του ΓεΣΥ”, προστίθεται.

Η μελέτη καταρρίπτει επίσης το μύθο, αναφέρεται, περί ανάγκης μεγάλης αύξησης των προβλεπόμενων το 2001 εισφορών αφού από 9,1% θα χρειασθούν εισφορές περίπου 9,6%.

Η ΔΕΟΚ σημειώνει ότι ανησυχεί παρακολουθώντας την τεράστια ταλαιπωρία και καθυστερήσεις που αντιμετωπίζουν χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, άνεργοι και συνταξιούχοι στα υπερφορτωμένα από ασθενείς κρατικά νοσηλευτήρια.

Την ίδια ώρα, αναφέρει, παρακολουθούμε τεράστιες επενδύσεις και ιατρικό – παραϊατρικό προσωπικό του ιδιωτικού τομέα να υπολειτουργούν αφού η μεγάλη μάζα των πολιτών δεν έχει επαρκές εισόδημα για να πληρώνει υπηρεσίες υγείας στον ιδιωτικό τομέα.

“Η κρίση που αντιμετωπίζει ο ιδιωτικός τομέας οδηγεί ιατρικά κέντρα σε κλείσιμο και δεκάδες άτομα στην ανεργία. Ταυτόχρονα δημιουργεί αμφιβολίες στο κατά πόσο θα αντέξει να διαδραματίσει το ρόλο και συμμετοχή του στο νέο περιβάλλον υπηρεσιών υγείας που σχεδιάστηκε και προβλέπεται στο ΓεΣΥ”, προσθέτει.

Απευθύνουμε δραματική έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στα Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, αναφέρει τέλος στην ανακοίνωση η ΔΕΟΚ, να αρθούν στο ύψος των μεγάλων κοινωνικών αναγκών και απαιτήσεων στο θέμα της υγείας και να αποφασίσουν οριστικά και αμετάκλητα την προώθηση και εφαρμογή του ΓεΣΥ το συντομότερο εφικτό, και όχι αργότερα από το τέλος του 2015.

“Οποιαδήποτε νέα καθυστέρηση ή και ολιγωρία από αυτή την ξεκάθαρη θέση, και τις απαραίτητες ενέργειες θα είναι ακόμα ένα κοινωνικό έγκλημα στα όσα άλλα οδυνηρά βιώνει η κοινωνία και ο τόπος μας τα τελευταία χρόνια. Απόφαση για τάχιστη εισαγωγή του ΓεΣΥ από την κυβέρνηση θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο και εφαλτήριο και για την επανεκκίνηση/ανάκαμψη της οικονομίας του τόπου”, καταλήγει η ΔΕΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα