Δεν θα καταρρεύσουν οι δημόσιες συγκοινωνίες

11:23 20/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιος Φλουρέντζος διαβεβαίωσε σήμερα ότι “δεν πρόκειται να καταρρεύσουν οι δημόσιες συγκοινωνίες, αφού ενώπιον της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής βρίσκεται ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός και η κατάσταση με την πληρωμή που θα γίνει – μετά την έγκριση του προϋπολογισμού

– θα εξομαλύνει πλήρως την κατάσταση”.

Ερωτηθείς σχετικά, στο περιθώριο εργασιών της Βουλής, ο κ. Φλουρέντζος είπε ότι “δεν έχουμε μείνει με δεμένα τα χέρια κι είμαστε σε επαφή μαζί με τους τραπεζικούς οργανισμούς, ούτως ώστε να καλύψουμε τις οποιεσδήποτε υποχρεώσεις αυτή την περίοδο και πράγματι το έχουμε κάνει”.

Θα πρέπει να πούμε, συνέχισε, ότι τα οποιαδήποτε προβλήματα στρεβλώσεων που πιθανόν να υπήρχαν κι αυτά θα ομαλοποιηθούν.

Μπήκαμε πλέον στη διαδικασία που έχουμε όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για τον έλεγχο των λογαριασμών των ανάδοχων εταιρειών, σημείωσε προσθέτοντας ότι πλέον δεν πρέπει να λέγεται ότι ερμηνεύονται οι συμβάσεις κατά το δοκούν από πλευράς του Υπουργείου Συγκοινωνιών.

“Οι συμβάσεις είναι εκεί, ερμηνεύονται με τις ανάλογες νομικές συμβουλές από τα αρμόδια σώματα και συνεπώς προχωρούμε στη βάση των συμβάσεων”, σημείωσε.

Επειδή, ανέφερε ο Υπουργός, παρουσιάστηκε το πρόβλημα αρχές του χρόνου όσον αφορά την κεφαλαιουχική βάση των διαφόρων ανάδοχων εταιρειών είτε για διευκολύνσεις που είχαν από τις τράπεζες, ήρθαμε και τροποποιήσαμε τον τρόπο πληρωμής.

Στην σύμβαση προνοούσε, διευκρίνισε, να τους δίνουμε 80%, αλλά με βάση το προηγούμενο έτος τους δίνουμε το 95% και αντί οι πληρωμές να γίνονται ανά τριμηνία, δηλαδή αρχές Οκτωβρίου, θα πρέπει να πληρωθεί με βάση τη σύμβαση το ποσό της τριμηνίας Ιουλίου-Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, αυτά πληρώνονται με το μήνα σε μια προσπάθεια να τους βοηθήσουμε να έχουν τα ανάλογα αναγκαία κεφάλαια για να μπορούν να προχωρήσουν.

Ο Υπουργός υπέδειξε ότι “δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η οποιαδήποτε ευκαιρία του να αναδεικνύουμε θέματα, τα οποία βρίσκονται είτε στη διαδικασία εξέτασης και επίλυσης, όπως είναι οι λογαριασμοί, είτε θέματα που θεωρούνται ότι είναι ήδη λυμένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα