Επιλεκτική διαρροή από την κυβέρνηση αλλά καμία επίσημη ενημέρωση

11:03 20/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κόλαφο κατά των θεσμών χαρακτηρίζει την επιλεκτική διαρροή εκ μέρους της Κυβέρνησης των μέτρων που θα προτείνει στην τρόικα, δηλώνει ο Βουλευτής Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, σημειώνοντας παράλληλα ότι σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να παρουσιάσει τις προτάσεις της Κυβέρνησης ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

«Διαρροές και πάλι διαρροές», αναφέρει ο κ. Περδίκης σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «αλλά

η συνάντηση για την οικονομία αναβάλλεται επ’ αόριστον».

Συνεχίζει αναφέροντας ότι «μάθαμε τελικά και τις αντιπροτάσεις της κυβέρνησης έναντι των προτάσεων της Τρόικα.  Όχι βέβαια από επίσημη πληροφορία,  αλλά και πάλι από επιλεκτική διαρροή από τα κυβερνητικά δώματα προς τα μέσα ενημέρωσης».

Ο Βουλευτής των Οικολόγων προσθέτει ότι η διαρροή των μέτρων έγινε «χωρίς διαβούλευση με τη Βουλή των Αντιπροσώπων, χωρίς συζήτηση με τα κόμματα και τους παραγωγικούς φορείς, η Κυβέρνηση πληροφορεί την κοινωνία μέσω επιλεκτικών διαρροών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

«Πρόκειται για κόλαφο κατά των θεσμών, αφού σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να παρουσιάσει τις αντιπροτάσεις της κυβέρνησης έναντι των προτάσεων της Τρόικα με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η συνεδρίαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών», σημειώνει.

Ο κ. Περδίκης ξεκαθαρίζει ότι «δεν πρόκειται να θεωρείται δεδομένη η στήριξη μας σε οποιοδήποτε μέτρο ή αντίμετρο, ιδιαίτερα αυτά που έχουν παρουσιαστεί μέσω διαρροών στη δημοσιότητα».

Επιπλέον, συμπληρώνει, «σημειώνουμε ότι η συνεχής καθυστέρηση και επιμήκυνση των διαδικασιών διαπραγμάτευσης για το μνημόνιο στραγγαλίζει και την τελευταία ελπίδα ανάκαμψης της οικονομίας και ανόρθωσης του αισθήματος αισιοδοξίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα