Δεν πρέπει να βάλουμε βαρίδια στο τρένο της οικονομίας, λέει ο Σταύρος Μαλάς

17:55 19/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην βάλουμε βαρίδια στο τρένο της οικονομίας που αρχίζει να επιταχύνει, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, ο οποίος ανέφερε πως  θεωρεί ως μια καλή αρχή την καταρχήν συμφωνία μεταξύ της Τρόικας και της Κεντρικής Τράπεζας, σε όλα τα επιμέρους θέματα που αφορούν τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Κύπρο.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, στο περιθώριο

του 1ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Ενέργεια στην Κύπρο, και κληθείς να σχολιάσει τα της συμφωνίας, ο κ. Μαλάς είπε πως “είναι μια καλή αρχή. Θα δούμε το όλο πλαίσιο αν όντως επήλθε η συμφωνία”.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, στο περιθώριο του 1ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Ενέργεια στην Κύπρο, και κληθείς να σχολιάσει τα της συμφωνίας, ο κ. Μαλάς είπε πως “είναι μια καλή αρχή. Θα δούμε το όλο πλαίσιο αν όντως επήλθε η συμφωνία”.

“Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα σε αυτήν την συμφωνία είναι η διαδικασία εκποίησης περιουσιών, που αφορούν τις περιουσίες που κατέχουν οι μεγάλες επιχειρήσεις, διότι το ένα θέμα είναι η πρώτη κατοικία, το άλλο είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις”, είπε, και ανέφερε πως “τώρα που μπαίνουμε σε μια πορεία ανάκαμψης, όπως φαίνεται της κατασκευαστικής βιομηχανίας, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί διότι είναι σαν να ξεκινούμε ένα τρένο, το οποίο αρχίζει να επιταχύνεται, και εμείς να προσπαθούμε να του βάζουμε βαρίδια από πίσω για να μην επιταχυνθεί και αυτό θα πρέπει να το προσέξουμε πάρα πολύ”.

Είπε, ακόμη, πως θα πρέπει να αντισταθούμε στις απαιτήσεις της Τρόικας για αποπληρωμή του δανείου από τα κέρδη εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου, προσθέτοντας πως” μια χώρα η οποία αποτείνεται σε δανειστές για να τη δανείσουν χρήματα  είναι δική της δουλειά πώς θα αποπληρώνει αυτά τα οποία έχει δανειστεί”.

Οι της Τρόικας, συνέχισε, “αντί να λειτουργούν σαν δανειστές, λειτουργούν και σαν φορείς που θέλουν να ασκήσουν και μια οικονομική επικυριαρχία πάνω στα κράτη τα οποία δανείζουν, γι’ αυτό θα πρέπει να αντισταθούμε” και συμπλήρωσε πως “και από τα έσοδα του φυσικού αερίου θα πληρώνουμε προφανώς τα δάνεια μας, αλλά από εκεί και πέρα θα πρέπει να επενδύσουμε στους τομείς που εμείς κρίνουμε ότι είναι σημαντικοί για να αναπτύξουμε τη χώρα μας”.

Σε ότι αφορά στην ομιλία του στο Συνέδριο, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς  είπε ότι, περιέγραψε τους δυο άξονες της πολιτικής του, που σχετίζονται με την αξιοποίηση του φυσικού αερίου. Ο πρώτος, πρόσθεσε, είναι η αξιοποίηση του φυσικού αερίου ώστε να μας δίνει την άμεση δυνατότητα να αναπτύξουμε μια πολυδιάστατη οικονομία στη χώρα μας, η οποία να μπορεί να αντιστέκεται σε οικονομικές υφέσεις.

“Ένας βασικός άξονας της δημιουργίας μιας πολυδιάστατης οικονομίας,  χρησιμοποιώντας τα έσοδα από το φυσικό αέριο, θα είναι η δραματική επένδυση, με τη θετική έννοια φυσικά, στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας, όσο και σε τομείς που έχουν σχέση άμεσα και με την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, αλλά και στ

Keywords
Τυχαία Θέματα