Συνεχίζεται η αιματοχυσία

17:55 19/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, πριν από λίγη ώρα, κατά τον δεύτερο μέσα σε 24 ώρες βομβαρδισμό από τις ισραηλινές δυνάμεις του κτηρίου που στεγάζει μέσα ενημέρωσης και διεθνείς δημοσιογραφικές αποστολές στη πόλη της Γάζας.

Κατά τις έξι ημέρες που διαρκεί η αιματοχυσία έχουν χάσει τη ζωή τους 96 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά που οδηγήθηκαν σήμερα στην τελευταία τους κατοικία εν μέσω όρκων για εκδίκηση, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 800.

Από την άλλη πλευρά, τρεις ισραηλινοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους καθώς οι οργανώσεις Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ έχουν εκτοξεύσει

1.500 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

Σε διπλωματικό επίπεδο συνεχίζονται οι προσπάθειες της Αιγύπτου για την επίτευξη εκεχειρίας, ενώ αύριο μεταβαίνει στο Κάιρο και ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν.Αύριο αναμένεται να μεταβούν στη Γάζα υπουργοί Εξωτερικών χωρών του Αραβικού Συνδέσμου, αλλά και ο Τούρκος ομόλογός τους Αχμέτ Νταβούτογλου.

Δημοσίως, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δηλώνει πως η χώρα του είναι έτοιμη να διευρύνει τις επιχειρήσεις, υπαινισσόμενος χερσαία επέμβαση, ωστόσο σύμφωνα με διαρροές συνεργατών του, το Ισραήλ προτιμά μια διπλωματική λύση.

Ενότητα των Παλαιστινίων ζητά ο ηγέτης της Χαμάς Χαλέντ Μεσάαλ, διαμηνύοντας πως εάν το Ισραήλ θέλει εκεχειρία πρέπει να προχωρήσει σε κατάπαυση του πυρός «γιατί αυτό ξεκίνησε τον πόλεμο».

Προηγούμενη είδηση

Keywords
Τυχαία Θέματα