Δεν απεικονίζει τις “πραγματικότητες” στο νησί η έκθεση για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ λέει ο Οζγκιουργκιούν

20:04 28/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, που υιοθετήθηκε πρόσφατα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν απεικονίζει τις πραγματικότητες στο νησί υποστήριξε ο λεγόμενος υπέξ των κατεχομένων Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο λεγόμενος υπέξ ανέφερε ότι τα ΗΕ δεν έλαβαν υπόψη την καλή θέληση των Τ/κ για λύση και πως τους έβαλαν στο ίδιο καλάθι, κατά την έκφρασή του, με τους “αδιάλλακτους” Ε/κ.

Ανέφερε ακόμη

ότι εάν το κείμενο του ψηφίσματος απεικόνιζε τις “πραγματικότητες” στο νησί και αντιμετώπιζε την κάθε πλευρά αντικειμενικά και δίκαια, όπως είπε, τότε θα ήταν εφικτή η έναρξη των συνομιλιών που θα κατέληγε σε αποτελέσματα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, και σε μια διαρκή λύση στο νησί.

Ο λεγόμενος υπέξ χαρακτήρισε το ψήφισμα ξεπερασμένο και εκτός χρόνου, λέγοντας ότι στο κείμενο δεν έγινε καμία αναφορά στην ενέργεια των Ε/κ να ανεγείρουν πανεπιστημιούπολη στην Πύλα κάνοντας λόγο για “παραβίαση του στάτους κβο στη νεκρή ζώνη”. Είπε επίσης ότι δεν αντιλαμβάνεται γιατί δεν έγινε αναφορά και στο θέμα των υδογονανθράκων, χαρακτηρίζοντας τις έρευνες που διεξάγονται “παράνομη” ενέργεια που απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στο νησί και προκαλεί εντάσεις.

Εκανε ακόμη αναφορά στα λεγόμενα εμπάργκο κατά των Τ/κ, λέγοντας ότι αν αρθούν οι αποκλεισμοί τότε μπορεί να διευκολυνθεί και η εξεύρεση λύσης.

Σε άλλο σημείο της γραπτής του δήλωσης ο λεγόμενος υπέξ αναφέρει ότι μια από τις βασικές αρχές σε σχέση με τις επιχειρήσεις της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο είναι η αποδοχή και των δύο πλευρών, υποστηρίζοντας ότι αυτό παραβιάζεται καθώς στο ψήφισμα δεν γίνεται αναφορά για ”αναγνώριση” της “ΤΔΒΚ”. Ανέφερε ακόμη ότι αυτό έρχεται σε αντίφαση με αναφορά στο ψήφισμα για “πολιτική ισότητα”. Ο Οζγκιουργκιούν επέκρινε ακόμη το γεγονός ότι γίνεται αναφορά σε Κυπριακή Δημοκρατία και παραγνωρίζεται το ότι υπήρξε κατάλυση, όπως ισχυρίζεται, αυτής της Δημοκρατίας το 1963 και από τότε οι δύο κοινότητες “συνεχίζουν χώρια”.

Keywords
Τυχαία Θέματα