Δεν ανησυχεί για τις επαφές ΚΟΠ – τ/κ ομοσπονδίας, δηλώνει ο Έρογλου

12:20 21/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δεν ανησυχεί από τις επαφές της ΚΟΠ με την τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, προσθέτοντας ότι αυτές ακόμα βρίσκονται στο σημείο των συζητήσεων.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Ερογλου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, αναφέρθηκε στο θέμα της ενοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν είναι εναντίον του διαλόγου αυτού και ότι αυτές οι επαφές δεν του προκαλούν ανησυχία. Η ΚΟΠ, είπε, δεν είναι η μόνη διέξοδος του

τ/κ ποδοσφαίρου για την Ευρώπη. «Εάν ο κόσμος δει τις πραγματικότητες στην Κύπρο, οι νέοι μας μπορούν να αγωνισθούν στην Ευρώπη».

Ο κ. Έρογλου εγκωμίασε το έργο που επιτελεί ο πρόεδρος της τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Χασάν Σέρτογλου, τον οποίο χαρακτήρισε ως ένα άνθρωπο που γνωρίζει το τι θέλει και παρακάθεται στο τραπέζι των επαφών, έχοντας κατά νου τις θέσεις και απόψεις της ομοσπονδίας και του τ/κ «λαού». «Είμαι ένα άτομο που εμπιστεύεται τον Σέρτογλου και που λέει πάντα ότι αυτός γνωρίζει τι κάνει», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον στηρίζει τις επαφές που γίνονται μεταξύ της ηγεσίας της ΚΟΠ και της ηγεσίας της τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, ο κ. Έρογλου απάντησε: «Επαφές μπορούν να διεξάγονται πάντα. Και εγώ συνομιλώ με την ε/κ πλευρά. Το να συνομιλείς και το να φθάσεις στο σημείο να υπογράψεις, είναι κάτι διαφορετικό. Είναι σημαντικό στις συνομιλίες να γνωρίζεις την πρόθεση και τις απόψεις της αντίθετης πλευράς. Δεν μπορείς να παρακαθίσεις σε συνομιλίες με τη θέση ότι θα αποδεχθείς τα όσα αξιώνει η ε/κ πλευρά».

Επανέλαβε τη θέση του ότι η ΚΟΠ δεν είναι η μόνη διέξοδος του τ/κ ποδοσφαίρου για άνοιγμα στην Ευρώπη, λέγοντας ότι εάν στο μέλλον γίνει κατορθωτή η επίτευξη μιας συμφωνίας στο κυπριακό πρόβλημα, ίσως οι δυο ομοσπονδίες δραστηριοποιηθούν ξεχωριστά.

Πρόσθεσε ότι επί του παρόντος, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη και να γίνουν αποδεχτές οι λεγόμενες πραγματικότητες, καθότι αποτελεί ντροπή να αφαιρείς από τον τ/κ «λαό» το δικαίωμα να παίζει ποδόσφαιρο. Ο κ. Έρογλου εξέφρασε στη συνέχεια την ευχή όπως οι αρμόδιες διεθνείς ομοσπονδίες ποδόσφαιρου δουν αυτές τις «πραγματικότητες» και αποδεχθούν την καλή βούληση των Τ/κ στις εδώ και χρόνια συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για επίτευξη λύσης, που θα έχει ως αποτέλεσμα οι τ/κ ομάδες να αγωνίζονται στην Ευρώπη, είτε επιτευχθεί λύση στην Κύπρο, είτε όχι.

«Οι διεθνείς φορείς και οργανώσεις πρέπει να αποδεχθούν τις ‘πραγματικότητες’ στην Κύπρο και να αντιληφθούν ποια είναι η αδιάλλακτη πλευρά. Εμείς αποδεχθήκαμε τα σχέδια Γκουεγιάρ και Ανάν, κάτι που αποδεικνύει τη βούληση μας για λύση», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα