Δ.Χριστόφιας: Μεγάλη τιμή για την ΕΕ το Νόμπελ Ειρήνης

18:44 12/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το φετινό Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, που απονεμήθηκε στην ΕΕ, “δίνει ένα ισχυρό μήνυμα ότι η ΕΕ, παρά τις δύσκολες συνθήκες που περνά λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι ένα πολύτιμο και ισχυρό οικοδόμημα που εμπνέει τους ανθρώπους, ένα έργο που από τη φύση του προωθεί την ειρήνη μέσα από την ενότητα, την ενοποίηση και την προώθηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ένα οικοδόμημα που θα πρέπει να συνεχίσει να ενδυναμώνεται, προς όφελος όλων των Ευρωπαίων και του κόσμου στο σύνολό του”, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Σε γραπτή δήλωση της Κυπριακής

Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση της Κυπριακής Προεδρίας για την απόφαση και σημειώνει ότι “αποτελεί μεγάλη τιμή για την ΕΕ να λάβει αυτό το βραβείο”.

“Το Νόμπελ Ειρήνης για το 2012 συνιστά αναγνώριση για τα επιτεύγματα της ΕΕ για περισσότερο από εξήντα χρόνια όσον αφορά την προώθηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου. Αυτές είναι οι αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα της ΕΕ και τις οποίες προωθεί η ΕΕ προκειμένου να καταστεί η Ευρώπη καλύτερη, τόσο για τους ίδιους τους πολίτες της όσο και για ολόκληρο τον κόσμο”, σημειώνει.

Προσθέτει ότι “η απονομή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης υπογραμμίζει και την ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη της ΕΕ για να συνεχίσει τις προσπάθειες επικράτησης της ειρήνης τόσο ευρύτερα στην ευρωπαϊκή ήπειρο όσο και παγκόσμια”.

“Εντούτοις, για την πλήρη εκπλήρωση του οράματος ειρήνης των πατέρων της ευρωπαϊκής ενοποίησης, θα πρέπει να επιτευχθεί διαρκής ειρήνη στα Δυτικά Βαλκάνια, στην Κύπρο και στη Μέση Ανατολή”, επισημαίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα