Δ. Παπαδάκης: Παρούσα, μάχιμη ΕΔΕΚ για ακόμη πιο καθοριστικό ρόλο

20:24 3/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Παρόντες, μάχιμοι και αποφασισμένοι για νέους αγώνες, για τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής προκοπής, της οικονομικής ανασύνταξης και της διαφάνειας στους θεσμούς, δηλώνουν τα μέλη και οι φίλοι της ΕΔΕΚ, σύμφωνα με τον ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Σε ομιλία του στην εκδήλωση για τα 44 χρόνια του κόμματος, ο Δημήτρης Παπαδάκης είπε πως σήμερα, η ΕΔΕΚ κληρονόμος μια βαριάς

ιστορίας όπως την «ανάγραψεν» καθοδηγητικά ο Βάσος Λυσσαρίδης δίνει μια καινούργια ελπιδοφόρα προοπτική στο λαό μας μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες . Μια προοπτική, είπε, για αναγέννηση του τόπου μας για ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν το κράτος μας σύγχρονο και αποτελεσματικό. Κράτος ικανό να διαχειριστεί κρίσεις. «Για να γίνει αυτό πρέπει οι πολίτες να παρέχουν την εμπιστοσύνη τους σε δυνάμεις χωρίς εξαρτήσεις χωρίς διαπλοκές. Πάσης φύσης».

Η ΕΔΕΚ, σημείωσε, έμελλε να δώσει το δικό της πολιτικό στίγμα και να βάλει την δική της σφραγίδα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία. Μέσα από δυσκολίες και προβλήματα, πρόσθεσε, η ΕΔΕΚ είναι εδώ παρούσα, μάχιμη και αποφασισμένη να διαδραματίσει ακόμα πιο καθοριστικό ρόλο στις εθνικές, πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις.

«Δεν επαναπαυόμαστε σε όσα πετύχαμε. Με τη συνείδηση της ιστορικής διαδρομής διακηρύσσουμε ότι έχουμε τη θέληση να σχεδιάσουμε για τις επόμενες δεκαετίες».

Προχωρούμε όλοι μαζί να θεμελιώσουμε το μέλλον, να ανοίξουμε το δρόμο για νέες κατακτήσεις προς όφελος του λαού και της πατρίδας, ανέφερε ο κ. Παπαδάκης λέγοντας ότι θέλουν και μπορούν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και να δώσουν τα ελπιδοφόρα μηνύματα της καινούργιας εποχής. «Κορυφαίο καθήκον μας ο αγώνας για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και απελευθέρωση της πατρίδας μας. Για μια κοινωνία αλληλεγγύης και συνοχής. Για αναστήλωση της κυπριακής οικονομίας».

Σ΄ αυτή την κρίσιμη εθνική και διεθνή συγκυρία, είπε ο Δημήτρης Παπαδάκης, με αγωνιστική θέληση και πίστη, επαναδιατυπώνουμε τη δημοκρατική σοσιαλιστική μας φυσιογνωμία και ανανεώνουμε και εκσυγχρονίζουμε το συμβόλαιο μας με το λαό για τους αμετάθετους στρατηγικούς μας στόχους της εθνικής λευτεριάς και της κοινωνικής προκοπής.

Το οφείλουν, όπως ανέφερε, στον ιδρυτή του κινήματος μας, «το μεγάλο εθνικό ηγέτη Βάσο Λυσσαρίδη. Με μπροστάρη τον Πρόεδρο του Κινήματος μας, τον συναγωνιστή Γιαννάκη Ομήρου». Το οφείλουν στους νεκρούς συναγωνιστές και συναγωνίστριες, στις χιλιάδες συμπατριώτες που πίστεψαν σε αυτούς και προσβλέπουν σε αυτούς, αλλά και στα παιδιά μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα