Χριστόφιας: Όλοι οι αρχιερείς θα πρέπει να είναι απλοί και σεμνοί όπως τον Οικόνομο Πατέρα Αιμιλιανού Δημοσθένους

08:22 17/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Υπάρχουν αρχιερείς που είναι παράδειγμα προς μίμηση, αλλά χρειάζεται να προβληματιστούμε όλοι και πολιτικοί και αρχιερείς, διότι υπάρχουν πράγματι πρόβλημα, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε εκτός κειμένους αναφορές του στην εκδήλωση προς τιμήν του Οικονόμου Πατέρα Αιμιλιανού Δημοσθένους στον περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, στο Κελλάκι.

«Εχουμε απομακρυνθεί ολίγον τι από τον απλό άνθρωπο και πρέπει να τον ξαναπροσεγγίσουμε», δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Εξαίροντας

το έργο του Οικονόμου Πατέρα Αιμιλιανού, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα έλειπε από μια τέτοια εκδήλωση τιμής σε αυτό τον πολύ αγαπητό, σεμνό άνθρωπο και πνευματικό ηγέτη.

«Αυτή την απλότητα και τη σεμνότητα θα ήθελα να τη βλέπω σε όλους τους αρχιερείς», πρόσθεσε. Ο Πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι πριν από 15-20 χρόνια, συνάντησε το γέροντα στο Κελάκι και από τότε τους δένει μια βαθιά φιλία και αλληλοσεβασμός.

«Τον ευχαριστώ θερμά και εξομολογούμε ότι διεξήγαμε κατά καιρούς συζητήσεις και διάλογο σε βάθος για τον άνθρωπο, για το Θεό, για το Χριστό, για την Εκκλησία, αλλά και για την πολιτική, διότι είναι πολύ ώριμος και πολιτικά. Εκφράζω την ελπίδα ότι και άλλοι θα ακολουθήσουν το δρόμο τόσο σεμνά όσο και ο Αιμιλιανός», είπε.

Πρόσθεσε ότι κάνουν οι ιερείς και οι αρχιερείς συμβόλαιο με το Θεό και με το θάνατο και ότι έχει και ο ίδιος ένα τέτοιο συμβόλαιο.

«Δεν πρέπει να φοβούμαστε το θάνατο, ο καθένας έχει το δρόμο του, αλλά το θέμα είναι να ζήσουμε αυτή τη ζωή και να νιώθουμε ότι κάναμε το καθήκον μας, με ανιδιοτέλεια, με σεμνότητα και με ανθρωπιά. Τέτοιος είναι ο πάτερ Αιμιλιανός», ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Είπε ακόμα ότι ο Πατέρας Αιμιλιανός είχε μια ζωή γεμάτη από μια διαρκή και ανιδιοτελή προσφορά προς τον απλό άνθρωπο και ότι η συνάθροιση προς τιμήν του στην οποία παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, δεν είναι τυχαία, είναι αποτέλεσμα της ανιδιοτελούς του προσφορά στον άνθρωπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα