Η ανάπτυξη δεν θα έλθει μέσω περικοπών, λέει ο Σταύρος Μαλάς

19:48 16/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το μεγαλύτερο διακύβευμα είναι η ανάπτυξη, που δεν έρχεται μέσω περικοπών αλλά με την προσέλκυση και εισροή επενδύσεων από το εξωτερικό που θα συμβάλουν και στην ανάνηψη της αγοράς, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

Σε προεκλογική συνεστίαση στη Λάρνακα, ο κ. Μαλάς ανέπτυξε τους πυλώνες της πολιτικής του στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο.

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, ο κύριος Μαλάς ανέφερε ότι το μεγαλύτερο διακύβευμα είναι η ανάπτυξη, που δεν έρχεται μέσω περικοπών, οι οποίες αντικειμενικά θα πλήξουν τις

ασθενέστερες τάξεις και θα δημιουργήσουν εσωτερική ύφεση που θα επιδεινώσει το οικονομικό περιβάλλον, αλλά με την προσέλκυση και εισροή επενδύσεων από το εξωτερικό που θα συμβάλουν και στην ανάνηψη της αγοράς.

Πρόσθεσε ότι η κακοδιαχείριση στον τραπεζικό τομέα, έφραξε τη δυνατότητα εξωτερικού δανεισμού και όσοι ευθύνονται για αυτό, θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Την ίδια στιγμή, επεσήμανε ο κύριος Μαλάς, θα πρέπει να περιφρουρήσουμε το τραπεζικό μας σύστημα και να αποφύγουμε τοποθετήσεις που πλήττουν την αξιοπιστία του, γιατί αυτό θα προκαλέσει δυσμενέστερες επιπτώσεις στην οικονομία.

Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, ο κύριος Μαλάς εξέφρασε τη θέση ότι η επίλυσή του δεν είναι μόνο μία πολιτική διαδικασία. Θα πρέπει, τόνισε, να στηρίζεται και από έναν κοινωνικό αγώνα, ο οποίος να κρατά τις δύο κοινότητες σε επικοινωνία και συνεργασία.

Η κρατική δομή που θα προκύψει από μία λύση, είπε ο κύριος Μαλάς, θα πρέπει να δημιουργεί συνθήκες πραγματικής επανένωσης των δύο κοινοτήτων και όχι συνθήκες παράλληλης συμβίωσης ή συνύπαρξης. Κι αυτό, συνέχισε, μπορεί να το διασφαλίσει ένα μοντέλο ομοσπονδίας με ισχυρή κεντρική κυβέρνηση.

Ο Σταύρος Μαλάς μιλούσε στην προεκλογική συνεστίαση των Λαϊκών Οργανώσεων και αθλητικών σωματείων των κοινοτήτων Αγίου Σεργίου Αμμοχώστου και Έγκωμης Αμμοχώστου.

Νωρίτερα παρευρέθηκε σε συγκεντρώσεις στους Αθλητικούς και Μορφωτικούς Συλλόγους «Ατρόμητος» και «Κάστρο» στη Λάρνακα.

Keywords
Τυχαία Θέματα