Χριστόφιας: Να δοθεί ελπίδα στον απογοητευμένο Ευρωπαίο πολίτη

22:27 31/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την έλλειψη ανάπτυξης και την αύξηση της ανεργίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι έχει φτάσει η ώρα να υιοθετηθούν μέτρα που θα δώσουν ελπίδα στον απογοητευμένο Ευρωπαίο πολίτη.

Απευθύνοντας πρόποση στο επίσημο δείπνο προς τιμή της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη Λευκωσία, στην παρουσία του Προέδρου Μάρτιν Σούλτς και των ηγετών των Πολιτικών Ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η Κυπριακή Προεδρία θα εργαστεί για μια Ευρώπη

με περισσότερη αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή και υπογράμμισε τη σημασία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα θέματα αυτά.

«Αν κοιτάξουμε καλά το ευρωπαϊκό τοπίο, όπως ξετυλίγεται ενώπιον μας, θα δούμε ότι η ανάπτυξη είναι απούσα και ότι στα κράτη μέλη η ανεργία είναι παρά πολύ υψηλή, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα που πρέπει να υιοθετηθούν μέτρα που θα μπορούν και θα δώσουν πίσω την ελπίδα στον απογοητευμένο Ευρωπαίο πολίτη, ο οποίος παλεύει με τις επιπτώσεις των πολιτικών λιτότητας, που οδήγησαν σε μια βαθύτερη οικονομική ύφεση.

Είπε εξάλλου ότι η επικείμενη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου θα εργαστεί «προς μια καλύτερη Ευρώπη» και ότι ένα από τα κύρια συστατικά της είναι να φέρει την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της.

Θα εργαστούμε «για μια αποτελεσματική Ευρώπη, για μια Ευρώπη που να σημαίνει περισσότερα για τους πολίτες της», υπογράμμισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν θέματα άμεσου ενδιαφέροντος για τους πολίτες, όπως η αλληλεγγύη, η κοινωνική συνοχή, η αποτελεσματικότητα και η ανάπτυξη.

Αυτά, είπε, είναι τα κύρια συστατικά που αφορούν τα θέματα που επηρεάζουν άμεσα τον καθημερινό πολίτη και πρόσθεσε ότι για την αντιμετώπισή τους, είναι ζωτικής σημασίας η συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ανέφερε ακόμη ότι η Κύπρος πάντοτε υποστήριζε τον ενισχυμένο ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Σουλτς και τους παρευρισκόμενους ότι η Κυπριακή Προεδρία θα συνεργαστεί στενά κατά τη διάρκεια της εξαμηνιαίας θητείας της με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ανέφερε, τέλος, ότι η επίσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο πραγματοποιείται ένα μήνα προτού η χώρα αναλάβει την εξαμηνιαία Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και υπογραμμίζει τη σημασία της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα