Τι δεν εξηγεί ο κ. Γ. Βουδούρης για τον ΕΟΠΥΥ

Μόνο ως τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί η εικόνα που παρουσιάζει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς τα ταμεία του μεγαλύτερου φορέα παροχής ασφάλισης είναι άδεια.


Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για τον φορέα παροχής περίθαλψης με 9,5 εκατ. ασφαλισμένους.

Αυτή την στιγμή ο Οργανισμός χρωστά στους φαρμακοποιούς της χώρας 250 εκατ. ευρώ για συνταγές του περασμένου Μαρτίου και άλλα 250 εκατ. ευρώ για συνταγές από το 2011.

Ο Διοικητής του ΕΟΠΥΥ, Γ. Βουδούρης

οφείλει να αναφερθεί κάποια στιγμή για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, ενώ θα πρέπει δώσει εξηγήσεις στους ασφαλισμένους, οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς με το χέρι στην τσέπη για τις υπηρεσίες Υγείας.

Μάλιστα η ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι αναμένεται να συνεχιστεί απ’ αόριστον, αφού οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να συνεχίσουν την αναστολή χορήγησης επί πιστώσει φαρμάκων.

Συνεπώς αρκετοί συμπολίτες μας πλέον αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακα και αναγκάζονται είτε να διακόψουν την φαρμακευτική αγωγή, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, είτε να αγοράζουν τα φάρμακα επί πιστώσει, κάνοντας συμφωνίες με τους φαρμακοποιούς να τα ξεπληρώνουν σιγά-σιγά.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο και ο κ. Βουδούρης πρέπει να αναφερθεί για το τι συμβαίνει στο Οργανισμό, που παρουσιάστηκε από την πολιτική ηγεσία ως τομή στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Keywords
Τυχαία Θέματα