Χριστόφιας: Με αποφασιστικότητα στο δεύτερο γύρο αδειοδότησης για το φυσικό αέριο

10:52 4/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει με αποφασιστικότητα και στο δεύτερο γύρο αδειοδότησης, παρά τις απαράδεκτες παρεμβάσεις και απειλές της Τουρκίας προς τις εταιρείες που υπέβαλαν αίτηση για έρευνες στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Είναι, τόνισε, απόλυτο κυριαρχικό μας δικαίωμα και έχουμε μαζί μας στο θέμα αυτό, ολοκληρη τη διεθνή κοινότητα.
Μιλώντας στην εκδήλωση «Μνήμης και Τιμής» για τον Εθνάρχη Μακάριο, στην Παναγιά, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατήγγειλε την Τουρκία και τον Ντερβίς Έρογλου ότι με τη στάση τους στο Κυπριακό

οδηγούν σε αδιέξοδο τη διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων.
Αρνούνται, είπε, τη συνέχιση των συνομιλίων με αφορμή δήθεν την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ την ίδια ώρα ετοιμάζουν λεγόμενα σχέδια Βήτα, με στόχο την αναβάθμιση του ψευδοκράτους.
Τόνισε ότι αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και ότι αναμένει την καταδίκη της από τη διεθνή κοινότητα.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας εξήρε τους αγώνες του Εθνάρχη Μακαρίου και διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυπριακή πλευρά αγωνίζεται για λύση του Κυπριακού στη βάση του ιστορικού συμβιβασμού του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία να συνάδει και με το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο.
Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση ανακήρυξε το 2013 ως έτος Μακαρίου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατόν χρόνων από τη γέννησή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα