Χρηστή διαχείριση πόρων υποστηρίζει ο Αντιδήμαρχος Πάφου

16:32 6/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μόνο με την αύξηση της παραγωγικότητας, με αυστηρότερο έλεγχο και επιμόρφωση των υπαλλήλων, με την αυτοσυγκράτηση, και αυστηρή ιεράρχηση προτεραιοτήτων θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε, αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο αντιδήμαρχος Πάφου Μάκης Ρουσής με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου για τον προϋπολογισμό του 2014.

Στη δική μου αντίληψη, συνεχίζει ο κ. Ρουσής, αυτοσυγκράτηση «σημαίνει χρηστή και νοικοκυρεμένη διαχείριση, αυστηρό περιορισμό των περιττών δαπανών και στοχευμένη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων».

Πρόσθεσε

ωστόσο, πως η αυτοσυγκράτηση από μόνη της δεν αρκεί για να απαμβλύνει την κατάσταση, και πως για να υπάρξει μια σωστή -και προπάντων αποτελεσματική- κατανομή των διαθέσιμων πόρων χρειάζεται σωστός προγραμματισμός και ιεράρχηση προτεραιοτήτων δηλαδή – όπως είπε, «με άλλα λόγια, χρειάζεται να ξέρεις τι δίνεις, που το δίνεις και γιατί το δίνεις».

Ο αντιδήμαρχος Πάφου, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, αναφέρει πως ο Προϋπολογισμός του Δήμου Πάφου για το 2014 πρέπει να εστιάζει και να αντανακλά σε τέσσερις βασικές προτεραιότητες, ανάπτυξη του τουρισμού, βελτίωση της καθαριότητας, ανάδειξη του περιβάλλοντος, αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας της πόλης και κοινωνική πολιτική.

Στη σημερινή δύσκολη εποχή, σημειώνει, ο τουρισμός αποτελεί τη μόνη σταθερή αξία για την τοπική οικονομία και τη μοναδική ελπίδα για απάμβλυνση των τραγικών κοινωνικών συνεπειών που προκάλεσε η παρούσα κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα