Χωροθέτηση του νέου Δημοτικού Θεάτρου αποφάσισε το ΔΣ Πάφου

14:10 29/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την προσπάθεια για διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ενισχύει η απόφαση για χωροθέτηση του νέου Δημοτικού Θεάτρου Πάφου. Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου ομόφωνα κατέληξε στη χωροθέτηση του νέου Δημοτικού Θεάτρου στο χώρο ανάμεσα στην πρώην οικία Επάρχου και το Μουσείο.

Η ομοφωνία επιτεύχθηκε μετά την παρουσίαση των νέων δεδομένων που προέκυψαν από την έρευνα υπηρεσιακών λειτουργών του Δήμου από τα οποία φαίνεται ότι η χωροθέτηση του Δημοτικού Θεάτρου είναι εφικτή.

Ο

χώρος από το μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης μέχρι και το μουσείο είναι ενιαίο κρατικό τεμάχιο και μπορεί να αξιοποιηθεί ο ελεύθερος χώρος για την ανέγερση ενός θεάτρου χωρητικότητας 600 θέσεων.

Την Ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την χωροθέτηση του νέου Δημοτικού Θεάτρου χαιρέτισε με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου.

Οπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου αυτή την περίοδο η ενότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι καθοριστική για να επιτευχθεί ο στόχος της ανακήρυξης της Πάφου σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Ο κ. Βέργας τόνισε την ανάγκη επίσπευσης των σχεδιασμών και διαδικασιών που απαιτούνται σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα κυβερνητικά τμήματα προκειμένου να αρχίσει άμεσα ο σχεδιασμός του νέου Δημοτικού Θεάτρου που θα καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρης της επαρχίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα