Στήριξη των Κυπριακών Αερογραμμών από το ΑΚΕΛ

14:10 29/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έκκληση προς όλα τα πολιτικά κόμματα να στηρίξουν συλλογικά την προσπάθεια που καταβάλλουν Κυβέρνηση, εργαζόμενοι και Διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών, απηύθυνε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου, ο οποίος πρόσθεσε πως η συνεργασία, η συναίνεση και η στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων είναι αναγκαία, ώστε να διασωθούν οι Κυπριακές Αερογραμμές για το καλό όλων.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου για το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών, ο

κ. Ευαγόρου είπε πως το κόμμα του θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις ΚΑ, για το καλό του τόπου της οικονομίας και των εργαζομένων και κάλεσε τη Διοίκηση της εταιρείας, τη Διεύθυνση των ΚΑ, αλλά και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως επιδείξουν πνεύμα υπευθυνότητας και προθυμία συνδιαλλαγής, ώστε η προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση για διάσωση της εταιρείας να στεφθεί με επιτυχία.

Όπως ανέφερε ο κ. Ευαγόρου, ”οι Κυπριακές Αερογραμμές βρίσκονται ξανά μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, αφού για δεκαετίες ο εθνικός αερομεταφορέας έχει να επιδείξει μια τεράστια προσφορά στην κυπριακή οικονομία, το εμπόριο και τον τουρισμό”.

”Εχει μια τεράστια συμβολή στο να βρίσκεται η Κύπρος στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Εχει βοηθήσει τα μέγιστα στην υλοποίηση του στόχου για μετατροπή της χώρας μας σε παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κέντρο. Σε στιγμές ιδιαίτερα δύσκολες για την πατρίδα μας οι Κυπριακές Αερογραμμές ήταν ο μόνος αερομεταφορέας που πετούσε από και προς την Κύπρο, βγάζοντας το νησί μας από την απομόνωση. Την ίδια στιγμή λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος κακοδιαχείριση, λανθασμένες και επιζήμιες επενδύσεις τραυμάτισαν σοβαρά την πορεία της εταιρείας προς το μέλλον”, είπε.

Παρά τα λάθη που έγιναν και τα προβλήματα που κατά καιρούς αντιμετώπισαν οι Κυπριακές Αερογραμμές, συνέχισε, «κατάφερναν να επιβιώσουν γιατί λειτουργούσαν μέσα σε ένα απόλυτα προστατευόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον, μακράν του ανταγωνισμού με αποτέλεσμα τα όποια διαρθρωτικά προβλήματα είτε να παραμερίζονται είτε να υποβαθμίζονται”.

Ο κ. Ευαγόρου ανέφερε πως ”σήμερα δυστυχώς οι Κυπριακές Αερογραμμές βρίσκονται ενώπιον σοβαρών και σημαντικών διλημμάτων, αλλά και αποφάσεων”, σημειώνοντας πως ”η απελευθέρωση των αιθέρων αμέσως μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση βρήκε την εταιρεία απροετοίμαστη και ανέτοιμη να αντιμετωπίσει ένα αδυσώπητο και εξοντωτικό ανταγωνισμό”.

”Κατά καιρούς καταβλήθηκαν προσπάθειες για εξυγίανση και επίλυση διαρθρωτικών προβλημάτων τα οποία φαίνεται να μην ήταν αρκετά. Σήμερα οι ΚΑ βρίσκονται μπροστά σε ακόμα πιο κρίσιμα διλήμματα που απειλούν ακόμα και αυτήν την ίδια τους την επιβίωση. Ο έντονος και εξοντωτικός ανταγωνισμός, οι αρνητικές επιπτώσεις από την παγκόσμια οικονομική κρίση, οι ψηλές τιμές των καυσίμων, το πρόσθετο κόστος από την απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Τουρκία αλλά και τα πολλά και συσσωρευμένα διαρθρωτικά προβλήματα έχουν επιδεινώσει την κατάσταση με αποτέλεσμα να απειλείται η ίδια η συνέχιση των δραστηριοτήτων της εταιρείας ιδιαίτερα με τη σημερινή

Keywords
Τυχαία Θέματα