Χειρούργοι στο νοσοκομείο John Hopkins πραγματοποίησαν αναγέννηση αυτιού

10:33 4/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Χειρουργοί στο νοσοκομείο John Hopkins πραγματοποιούν αναγέννηση του αυτιού μιας ασθενούς με καρκίνο, χρησιμοποιώντας δικό της ιστό που αναπτύχθηκε στο χέρι της. Δήλωσαν ότι αναγέννησαν με επιτυχία ένα αυτί και μέρος του κεφαλιού 42χρονης ασθενούς.

Η ασθενής είχε καρκίνο δέρματος επιθετικής μορφής που επεκτάθηκε σε μέρος του κεφαλιού, τους σιελογόνους αδένες και το εσωτερικό κανάλι του αυτιού, που έπρεπε να αφαιρεθεί χειρουργικά.

Η ασθενής δήλωσε ότι πρόκειται για το δέρμα της, το οστό και την πιο ρεαλιστική χειρουργική αντικατάσταση στο αυτί της όπως ήταν πριν

εμφανιστεί ο καρκίνος.

Μεταξύ του Ιανουαρίου 2011 και Σεπτεμβρίου 2012 η ασθενής υποβλήθηκε σε σειρά επεμβάσεων για να αφαιρεθούν κομμάτια από χόνδρους πλευρών για το νέο της αυτί.

Το χωρίς δέρμα αυτί εμφυτεύτηκε κάτω από το δέρμα του χεριού της, για να τραφεί και να αναπτυχθεί πριν επικολληθεί και σχηματοποιηθεί στο κεφάλι.

Ο πλαστικός χειρούργος, Dr. Patrick Byrne, δήλωσε ότι είναι θέμα χρόνου, καθώς το οίδημα περιορίζεται και θεραπεύεται. Εκτιμά ότι η ασθενής θα έχει αυτί με φυσιολογική όψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα