Χατζηπέτρου: Η Κυβέρνηση έπρεπε να αποδεχτεί την έκθεση του μικτού κλιμακίου για το ωράριο

16:09 2/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει δεκτή την έκθεση του μικτού κλιμακίου που ορίστηκε από τη Μεικτή Επιτροπή Προσωπικού, για το θέμα του ωραρίου, ανέφερε σε σχόλιό του στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου, με αφορμή την εφαρμογή από σήμερα του νέου ωραρίου στη δημόσια υπηρεσία, βάσει του οποίου οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να προσέρχονται στην εργασία τους από τις 8.00 μέχρι τις 15.30 ή από τις 9.00 μέχρι τις 16.30.

Ο κ. Χατζηπέτρου εξήγησε ότι η ΠΑΣΥΔΥ είχε αποδεχτεί

αρχικά τη δοκιμαστική εφαρμογή του ωραρίου 7.30/8.30 – 15.00/16.00, για να πάρει αποφάσεις στη συνέχεια.
Όπως ανέφερε, το θέμα οδηγήθηκε στη Μεικτή Επιτροπή Προσωπικού της οποίας προεδρεύει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών και στην οποία η επίσημη πλευρά εκπροσωπείται από τον Διευθυντή του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού και ορίστηκε μαζί με την εργατική πλευρά ένα μικτό κλιμάκιο, με σκοπό να εξετάσει τις ιδιαιτερότητες του κάθε Υπουργείου.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηπέτρου, το μικτό κλιμάκιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ωράριο που εφαρμόστηκε το πρώτο εξάμηνο ήταν πιο λειτουργικό και επίσης επιτυγχάνονται οι στόχοι που θέτει η Τρόικα.

«Για μας ήταν έκπληξη ότι ο Υπουργός το απέρριψε διότι το είδαμε με τους δικούς του και ιδιαίτερα με τον ΓΔ του Υπουργείου Οικονομικών», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ.

«Κάναμε ένα διάβημα και ζητήσαμε να το ξαναδούμε και πιστεύω ότι αν κάτσουμε σοβαρά και υπεύθυνα μπορούμε να βρούμε λύση», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν και πολλές άλλες ιδιαιτερότητες (…), αλλά προπάντων οι ανάγκες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η δημόσια υπηρεσία είναι για να εξυπηρετεί τον Κύπριο πολίτη», είπε.

«Νομίζω υπάρχουν περιθώρια με καλή διάθεση να βρούμε λύση», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα