Απορρίπτει το Λονδίνο νέα ψηφοφορία για την επέμβαση στη Συρία

15:14 2/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Νικ Κλεγκ δήλωσε ότι «δεν μπορεί να δει καμία περίσταση» υπό την οποία οι Βρετανοί βουλευτές θα καλούνταν εκ νέου να ψηφίσουν επί μιας επέμβασης στη Συρία. «Η κυβέρνηση δεν θα επιστρέψει στη Βουλή των Κοινοτήτων για το θέμα», πρόσθεσε ο κ. Κλεγκ.
Ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών της βρετανικής συγκυβέρνησης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο νέας ψηφοφορίας για τη Συρία μετά από δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών των Συντηρητικών και του δικού

του κόμματος, που ακολούθησαν την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να ζητήσει έγκριση από το Κογκρέσο.

Σε άρθρο του στην Daily Telegraph, ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον έγραψε ότι αν προκύψουν νέες και καλύτερες αποδείξεις σε βάρος του Σύρου Προέδρου Άσαντ «δεν θα υπάρχει λόγος» να μη διεξαχθεί νέα ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Το ενδεχόμενο νέας ψηφοφορίας απέκλεισαν την Κυριακή και οι Υπουργοί Εξωτερικών και Οικονομικών Γουίλιαμ Χέιγκ και Τζορτζ Όσμπορν, αντίστοιχα. Αμφότεροι χρησιμοποίησαν τη φράση «το Κοινοβούλιο μίλησε».

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στο BBC ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαϊζάλ Μεκντάντ προειδοποίησε ότι χτύπημα κατά της χώρας του θα συνιστούσε στήριξη της Αλ Κάιντα και των παρακλαδιών της.

Keywords
Τυχαία Θέματα