Χάος στον κατεχόμενο ‘δήμο’ Λευκωσίας

12:52 6/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Παραμένει το χάος στο ”δήμο” της κατεχόμενης Λευκωσίας, καθώς ο ”δήμαρχος” Τζεμάλ Μπουλουτογλουλαρί φαίνεται να έχει απομείνει μόνος απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων που εξακολουθούν να μένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες, ενώ τα οικονομικά του ”δήμου” είναι σε άθλια κατάσταση.

Ενώ αρχικά χθες ο κ. Μπουλουτογλουλαρί είχε ανακοινώσει ότι σήμερα, μετά από συνεννόηση με άλλους 8 κατεχόμενους «δήμους», θα άρχιζε η επιστράτευση για τη συγκομιδή των σκουπιδιών στην κατεχόμενη

Λευκωσία, αναγκάστηκε αργότερα να το αναιρέσει.

Όπως είπε, μετά από απειλές της ”συντεχνίας δημοτικών υπαλλήλων” (BES) αναγκάστηκε να αναβάλει την εφαρμογή της απόφασης.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Μπουλουτογλουλαρί δήλωσε ότι έκανε ό,τι περνά από το χέρι του, καθιστώντας από δω και πέρα υπεύθυνη για την υγεία των πολιτών και ότι συμβεί, τη ”συντεχνία”.

Σε ανακοίνωσή τους 8 ”δήμαρχοι” που πρόσκεινται στο Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα, μεταξύ των οποίων της Αμμοχώστου, της Κερύνειας, του Κιόνελι, του Δικώμου, αναφέρουν ότι δεν μπορούν να παρέμβουν στο ζήτημα ενώ εξακολουθεί να μην υπάρχει συμφωνία μεταξύ του ”δήμου” της κατεχόμενης Λευκωσίας και των εργαζομένων σε αυτόν. Υποδεικνύουν δε ότι ο τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα είναι να ακολουθηθεί η ”νομοθεσία”.

Στο μεταξύ, κατόπιν παραπόνου του ”δημάρχου” στην ψευδοαστυνομία για απειλές εναντίον του, συνελήφθη ο ”πρόεδρος” της BES, Σαβάς Μποζάτ, ο οποίος αφού έδωσε γραπτή κατάθεση αφέθηκε ελεύθερος.

Μιλώντας χθες στο συνέδριο της ”συντεχνίας δημοσίων υπαλλήλων” Kamu Sen, ο ψευδοπρωθυπουργός, Ιρσέν Κιουτσιούκ, ανέφερε ότι οι αποφάσεις που έφεραν στο σημερινό σημείο το ”δήμο” Λευκωσίας λήφθηκαν από όλο το ”δημοτικό συμβούλιο”, στο οποίο συμμετέχουν όλα τα κόμματα.

Το θέμα, πρόσθεσε, δεν είναι μόνο οικονομικό, λέγοντας ότι περισσότεροι από 40 υπάλληλοι εργάζονται ως συμβασιούχοι, καθεστώς που δεν υπάρχει πλέον στο ”δημόσιο”, ενώ – σημείωσε – δεν χρειάζονται 250 επιβατικά αυτοκίνητα στο ”δήμο”.

Για να επιμηκυνθεί το υπάρχον χρέος του κατεχόμενου «δήμου», είπε, χρειάζεται απόφαση του ”δημοτικού συμβουλίου”, αίτημα προς το ”υπουργείο δημοσιονομικών” και έγκριση από το λεγόμενο υπουργικό συμβούλιο, εκφράζοντας τη θέση ότι η ψευδοκυβέρνηση θα στηρίξει κάτι τέτοιο. Αλλά, σημείωσε, χρειάζεται ομοφωνία από όλα τα κόμματα για να αντιμετωπιστούν γενικά τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι ”δήμοι” στα κατεχόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα