Αξιόπιστος εταίρος για Κινέζους επιχειρηματίες η Κύπρος, λέει ο Πρόεδρος

14:53 13/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε την κινεζική επιχειρηματική κοινότητα ότι η Κύπρος θα παραμείνει ένας αξιόπιστος εταίρος για όλους τους επιχειρηματίες και επενδυτές και θα διατηρήσει τη θέση της ως σημαντικό διεθνές επενδυτικό κέντρο για κινεζικές και κυπριακές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο Πρόεδρος

Αναστασιάδης μιλούσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Κυπρο-Κινεζικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, το βράδυ της Παρασκευής, στη Λευκωσία.

Αναφερόμενος στην ήδη εξαίρετη συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Κίνας, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «αυτή χρονολογείται από μακρού και συνεχίζει να αναπτύσσεται σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς με σημαντική αύξηση, μεταξύ άλλων, των επισκέψεων υψηλού επιπέδου, του διμερούς εμπορίου, των άμεσων ξένων επενδύσεων της Κίνας στην Κύπρο, της αγοράς από Κινέζους περιουσιών στην Κύπρο, των επισκέψεων επιχειρηματικών αντιπροσωπειών και των Κινέζων φοιτητών σε κυπριακά Πανεπιστήμια».

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι οι σχέσεις των δύο χωρών «θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται τα επόμενα χρόνια, προς αμοιβαίο όφελος των δύο λαών».

Αναφερόμενος στη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι ήδη έχουν αρθεί πολλοί περιορισμοί, περιλαμβανομένων περιορισμών για διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες, και υπογράμμισε ότι σκοπός μας είναι όπως οι συνθήκες επιτρέψουν την κατάργηση όλων των περιορισμών στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές το συντομότερο δυνατό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ακόμη στις αποφάσεις της Κυβέρνησης για προσφορά ευνοϊκών φορολογικών κινήτρων για υπάρχουσες ή νέες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και ενθάρρυνση των ξένων επενδύσεων, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα με σκοπό την ενθάρρυνση των ξένων επενδύσεων, την προώθηση της ανάπτυξης και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Κύπρου.

Παρά τις τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες, υπογράμμισε, η Κύπρος παραμένει ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και ένα ανταγωνιστικό κέντρο για διεθνείς επιχειρήσεις, προσφέροντάς τους μια βάση για τις δραστηριότητές της και προνομιακή πρόσβαση σε αγορές όπως η Ευρώπη, η Ρωσία, η Μέση Ανατολή, η Αφρική, η Ινδία και η Ασία.

Σε αναφορά του στο θέμα των υδρογονανθράκων είπε ότι η εξεύρεση αποθεμάτων φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου δημιουργεί τεράστιες προοπτικές για επενδύσεις και συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και έχει δημιουργήσει νέα ώθηση για ενθάρρυνση ευκαιριών για συνεργασία μεταξύ κυπριακών και ξένων επιχειρήσεων.
Αναφέρθηκε και σε άλλες ευκαιρίες για συνεργασία όπως οι ΑΠΕ, ο τουρισμός, οι επενδύσεις στα ακίνητα, οι τηλεπικοινωνίες, η ναυτιλία, η υγεία, η εκπαίδευση και το εμπόριο.

Η κινεζική επιχειρηματική κοινότητα, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «μπορεί να είναι βέβαιη ότι η Κύπρος θα παραμείνει ένας αξιόπιστος εταίρος για όλους τους επιχειρηματίες και επενδυτές που ενδιαφέρονται για διεθνή επέκταση και θα διατηρήσει τη θέση της ως σημαντικό διεθνές επενδυτικό κέντρο για κινεζικές και κυπριακές επιχειρήσεις».

Αναφορά έκανε και στην ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Κύπρου στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του συνολικού νομικού πλαισίου μεταξύ των δύο χωρών και ιδιαίτερα των Συμφωνιών για Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας και για Προστασία και Προώθηση των Επενδύσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα