Οικολόγοι: Θανατηφόρα τραύματα οι ξεχωριστές συναντήσεις με ΑΚΕΛ

12:02 11/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης χαιρετίζοντας την κοινή διακήρυξη των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου για τις προεδρικές εκλογές, προειδοποίησε ταυτόχρονα ότι οι χωριστές συναντήσεις με το ΑΚΕΛ επιφέρουν θανατηφόρα τραύματα στην κοινή προσπάθεια.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Περδίκης χαιρέτισε εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων την κατάληξη των

κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου και της οικολογίας στην κοινή διακήρυξη αρχών για ένα σύγχρονο πρόγραμμα διακυβέρνησης.

Παράλληλα, ο Βουλευτής των Οικολόγων εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του Κινήματος για την πρόθεση κάποιων εκ των συνεργαζομένων κομμάτων να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του ΑΚΕΛ για χωριστές συναντήσεις με θέμα τη συνεργασία μαζί του για τις προεδρικές εκλογές.

«Αυτές οι πολιτικές συμπεριφορές υποσκάπτουν τη συνολική προσπάθεια και προκαλούν σύγχυση», είπε ο κ. Περδίκης, προσθέτοντας ότι κατά την κρίσιμη φάση που διέρχονται οι διαδικασίες στον ενδιάμεσο χώρο και την οικολογία για κοινή προσπάθεια στις προεδρικές εκλογές απαιτείται προσήλωση και επικέντρωση, διαδικασίες και ενέργειες που αποκεντρώνουν το ενδιαφέρον των κομμάτων και της κοινωνίας από την κοινή προσπάθεια προκαλούν θανατηφόρα τραύματα στην κοινή προσπάθεια.

Ο κ. Περδίκης είπε ακόμα ότι κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών αποφασίστηκε όπως αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων συναντηθεί με αντιπροσωπείες των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ και εξηγήσει τους κινδύνους και τη φθορά που προκαλεί η απόφαση των κομμάτων ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ (ενδεχομένως και του ΕΥΡΩΚΟ) να συναντήσουν χωριστά το ΑΚΕΛ προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί του για τις προεδρικές εκλογές.

Απαντώντας στο επιχείρημα που προβάλλεται ότι δεν πρέπει τα κόμματα να λειτουργούν με αποκλεισμούς, είπε ότι οι Οικολόγοι προτείνουν όπως η συνάντηση με το ΑΚΕΛ γίνει με αντιπροσωπεία και των τεσσάρων κομμάτων, ιδέα που το ίδιο το ΑΚΕΛ (δημόσια τουλάχιστον) δεν έχει απορρίψει.

Επίσης, διερωτήθηκε γιατί οι ηγεσίες των τριών φίλων κομμάτων, απορρίπτουν την ενωμένη και ομαδικά πολιτική συμπεριφορά του ενδιάμεσου χώρου και της Οικολογίας;

Στο μεταξύ, ο κ. Περδίκης χαιρέτισε την απόφαση του ΑΚΕΛ να καταθέσει προτάσεις για φορολόγηση του πλούτου.

«Επιτέλους το κυβερνών κόμμα φαίνεται αφού κουράστηκε να περιμένει την Κυβέρνηση να καταθέσει φορολογικά νομοσχέδια που να στοχεύουν τον πλούτο και την πολυτέλεια, αποφάσισε να καταθέσει δύο προτάσεις νόμου για τη φορολογία των πολυτελών κατοικιών και των λιμουζίνων», είπε.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, ανέφερε, τάσσεται εξ’ αρχής υπέρ της φιλοσοφίας των προτάσεων νόμου του ΑΚΕΛ. Τίθεται όμως το ερώτημα για τη στάση της κυβέρνησης, η οποία φαίνεται να μην αναλαμβάνει πρωτοβουλία προώθησης των προτάσεων φορολόγησης του πλούτου.

Επίσης, υπενθύμισε «ότι οι προτάσεις νόμου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, που κατατέθηκαν στη Βουλή εδώ και έξι μήνες, και αφορούν τη δικαιότερη φορο

Keywords
Τυχαία Θέματα