Ενδιαφέρον Γερμανίας για συνεργασία στη ναυτιλία και προσφορά τεχνογνωσίας για έργα

13:04 12/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σημαντικό ενδιαφέρον για τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ναυτιλίας εκδήλωσε η Γερμανία, δια της Πρέσβειράς της στη Λευκωσία Gabriella Guellil, σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Τάσο Μητσόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ανέφερε ότι η Γερμανία επιδεικνύει επίσης ενδιαφέρον να βοηθήσει την Κύπρο με τη μεταφορά γνώσεων, τεχνογνωσίας και εμπειριών στην κατάρτιση έργων.

«Με την

Πρέσβειρα της Γερμανίας είχαμε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συνομιλία στην οποία ανασκοπήσαμε τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Γερμανίας», είπε ο Υπουργός μετά τη συνάντηση.

Πρέπει να πω, πρόσθεσε, «πως σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων η συνεργασία μας παραδοσιακά με τη Γερμανία είναι σε ένα άριστο επίπεδο, έχουμε εξαιρετικές ανταλλαγές, ξεκινώντας από τις αρχαιότητες όπου είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετά χρόνια γερμανικές αποστολές διεξάγουν ανασκαφές στην Κύπρο, συνεχίζοντας στις αερομεταφορές, στην ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών όσον αφορά τα θέματα υποδομών, δικτύων».

Η Πρέσβειρα της Γερμανίας, ανέφερε ο κ. Μητσόπουλος, «έχει εκδηλώσει ένα σημαντικό ενδιαφέρον επίσης για τη συνεργασία που έχουμε στον τομέα της εμπορικής ναυτιλίας όπου όπως είναι καλά γνωστό πολλές γερμανικές ναυτιλιακές εταιρείες δραστηριοποιούνται από την Κύπρο και πολλά πλοία γερμανικών συμφερόντων είναι και υπό κυπριακή σημαία, ενώ αυτή την ώρα πρέπει να σας πως ότι γερμανικές τράπεζες χρηματοδοτούν τη ναυπήγηση νέων κυπριακών πλοίων».

Συνέχισε λέγοντας ότι κατά τη συνάντηση «συζητήσαμε το ενδεχόμενο ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών κυρίως για την κατασκευή δημοσίων έργων, για τη βελτίωση των υποδομών μας και για την αναβάθμιση επίσης των δημόσιων μεταφορών και συγκοινωνιών».

Υπάρχει, είπε, «ένα σημαντικό ενδιαφέρον από την πλευρά της Γερμανίας να μας βοηθήσει με τη μεταφορά γνώσεων και τεχνογνωσίας και εμπειριών στην κατάρτιση έργων».

Keywords
Τυχαία Θέματα