Αύριο η έγκριση του «κυβερνητικού» προγράμματος στα κατεχόμενα

18:03 10/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αύριο αναμένεται να γίνει η ψηφοφορία στην «βουλή» για την έγκριση του «κυβερνητικού» προγράμματος της συνεργασίας ΡΤΚ – ΔΚ που συζητήθηκε χθες με αρκετές επικρίσεις, όπως γράφει σήμερα ο τ/κ Τύπος.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου θα δώσει την Πέμπτη δεξίωση για τους νέους «βουλευτές» στο λεγόμενο προεδρικό μαζί με την σύζυγό του, Μεράλ.

Όπως επίσης μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο αναπληρωτής «πρωθυπουργός» και «υπουργός» οικονομίας, τουρισμού, πολιτισμού και

αθλητισμού, ή «υπερυπουργός», όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς τ/κ αρθρογράφους, Σερντάρ Ντενκτάς ενώ έβγαλε μια ανακοίνωση σήμερα πως δεν πρόκειται για κάποιο διάστημα να δεχθεί φιλοφρονητικές επισκέψεις, με αιτιολογικό τον βαρύ φόρτο εργασίας, σήμερα συναντήθηκε με οργανώσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό και ανακοίνωσε ότι θα τις καλέσει την προσεχή Παρασκευή για ευρεία σύσκεψη.

Οι συναντήσεις του κ. Ντενκτάς σήμερα ήταν με τους τ/κ τουριστικούς πράκτορες, ξεναγούς και ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ενοικιάσεως. Ο «πρόεδρος» της «ένωσης τουριστικών πρακτόρων» KITSAB, Ορχάν Τολούν έθεσε μάλιστα το θέμα του παράνομου αεροδρομίου Ερτζιάν και των προβλημάτων που τους δημιουργεί η τουρκική εταιρεία που κέρδισε τον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησής του.

Σημειώνεται ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς ήταν εναντίον της ιδιωτικοποίησης του παράνομου αεροδρομίου, διαδικασία που περιλαμβάνετο στο οικονομικό πακέτο Τουρκίας – ψευδοκράτους 2013-2015 και είχε δηλώσει προεκλογικά ότι θα την ακύρωνε, θέση που σχολιάστηκε ως αντίθετη με τις επιδιώξεις και επιθυμίες της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι στην σύσκεψη της Παρασκευής θα δουν όλα τα προβλήματα του τουριστικού τομέα στα κατεχόμενα με στόχο να βρουν λύσεις.

Στο μεταξύ, για πρώτη φορά – όπως σημειώνεται – η αντιπολίτευση στα κατεχόμενα προχωρεί στην θέσπιση της «σκιώδους κυβέρνησης». Όπως αναφέρεται σε τ/κ ηλεκτρονικές εφημερίδες, το κόμμα Εθνικής Ενότητας προχώρησε τη δημιουργία «σκιώδους υπουργικού» με σκοπό να παρακολουθεί από κοντά και εξειδικευμένα την πολιτική της «κυβέρνησης» και να προβαίνει σε προτάσεις, αλλά και να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την εξουσία.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕ, Χουσείν Οζγκιουργκιούν δήλωσε ότι οι «σκιώδεις» υπουργοί είναι σχετικοί με το αντικείμενο του κάθε «υπουργείου» του οποίου τα πεπραγμένα θα παρακολουθούν, θα κάνουν σχετικές προτάσεις και θα ασκούν κριτική για τα όσα γίνονται. Ο κ. Οζκιουργκιούν χαρακτήρισε το «σκιώδες υπουργικό» μια «κλασική πρακτική» λέγοντας πως χθες κατά την συζήτηση του «κυβερνητικού» προγράμματος στην ψευδοβουλή, οι σκιώδεις «υπουργοί» του κόμματός του πήραν το λόγο και άσκησαν κριτική αλλά υπέβαλλαν και προτάσεις στους τομείς τους.

Όπως αναφέρεται στα τ/κ ΜΜΕ, «σκιώδης πρωθυπουργός» θεωρείται ο ίδιος ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν, ως πρόεδρος του ΚΕΕ, «σκιώδης υπουργός» εξωτερικών, ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, εσωτερικών ο Ναζίμ Τσαβούσολου που ήταν και στην «κυβέρνηση» Κιουτσιούκ, δημοσιονομικών ο Ερσίν Τατάρ που ήταν επίσης επί Ιρσέν Κιουτσιούκ, «υπουργός» υγείας ο Φαίζ Σουτσούογλου, οικονομικών, τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού (αντίστοιχος του Σερντάρ Ντενκτάς) ο Σουνάτ Ατούν, γεωργίας πάλι ο Ναζίμ Τσαβούσογλου, μεταφορών ο Χαμζά Ερσάν Σανέρ, εθνικής παιδείας ο Κεμάλ Ντουρούστ (διατέλεσε επί «κυβέρνησης» Κιουτσιούκ και καθαιρέθηκε μαζί με τον Αχμέτ Κασίφ από τον Ιρσέν Κιουτσιούκ), «σκιώδης υπουργός» περιβάλλοντος και φυσικών πόρων ο Ιζλέμ Γκιουρτσάγ και εργασίας ο Ερντάλ Οζτσένκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα