Αβέρωφ Νεοφύτου: Ο ΔΗΣΥ δεν θα καταφύγει στον λαϊκισμό

16:23 11/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) είναι κάθετα εναντίον του λαϊκισμού, τόνισε ο πρόεδρός του Αβέρωφ Νεοφύτου, στο εκλογικό συνέδριο για τα νέα μέλη του ΠΓ του κόμματος.

Η Πολιτεία πρέπει να προχωρήσει με τις επώδυνες αλλά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, για να δώσει προοπτική και όραμα, τόνισε, ενώ χαρακτήρισε «έγκλημα που συνεχίζεται τον λαϊκισμό» και είπε πως είναι η λάθος συνταγή. «Στη δική μας παράταξη δεν χωρεί ο λαϊκισμός. Εδώ δεν χωρούν συμβιβασμοί», είπε.

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στους λόγους

που έφεραν μια ημικατεχόμενη πατρίδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας: «Εδώ και δεκαετίες, ο κομματικός, ο εργοδοτικός, ο εργασιακός συνδικαλισμός, αλλά και τα εγκληματικά λάθη συγκεκριμένων τραπεζιτών και διοικήσεων και εποπτικών αρχών, έφεραν τη χώρα μας στα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας», είπε.

Ο κ. Νεοφύτου άσκησε κριτική και στους Ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου: «Οι εταίροι μας θα πρέπει να προβληματιστούν σοβαρά εάν τα αποτελέσματα του προγράμματος διάσωσης της κυπριακής οικονομίας προκαλέσουν ένα ακόμη μεγαλύτερο δίλημμα στην Κύπρο», είπε.

Απευθυνόμενος στον Κύπριο Πρόεδρο και τέως ηγέτη του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Νεοφύτου δήλωσε: «θα είμαστε δίπλα σου, όταν παραμερίζεις και προσπερνάς τα κομματικά συμφέροντα και στέκεσαι με πολιτική παρρησία υπηρετώντας το εθνικό καλό».

Keywords
Τυχαία Θέματα